1spsk.vaniljesukker, eller kornene fra 1 vaniljestang
4æggeblommer
Sådan gør du
Kom jordbær i en gryde sammen med halvdelen af sukkeret. Kog op til de bliver bløde og blend med en stavblender. Kom på køl.
Bland fløde, mælk og vaniljesukker i en ny gryde. Hvis du bruger en vaniljestang, kan du også komme selve stangen i gryden, for at få mest smag. Varm væsken langsomt op, til lige under kogepunktet. Væsken må på intet tidspunkt koge. Når der kommer små bobler, tager du gryden af varmen.
Pisk det resterende sukker med æggeblommerne til en luftig æggesnaps.
Pisk flødemassen gradvist ind i æggesnapsen og kom det hele tilbage i gryden igen. Varm ismassen langsomt op til ca 82 grader. Iscremen skal tykne og ikke koge.
Bland ismassen med jordbærene. Lad ismassen køle af.
Kør isen på ismaskinen* i 1 time. Server med det samme eller kom i fryseren.