Go Back

Jordbæris

En cremet og fløjsblød jordbæris. Server den for dine gæster eller nyd den i dit eget selskab. God fornøjelse.
4 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Dessert, Is, Sødt
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 500 g jordbær, frosne/friske
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl piskefløde
  • 2.5 sødmælk, eller andet mælk
  • 1 spsk. vaniljesukker, eller kornene fra 1 vaniljestang
  • 4 æggeblommer

Sådan gør du
 

  • Kom jordbær i en gryde sammen med halvdelen af sukkeret. Kog op til de bliver bløde og blend med en stavblender. Kom på køl.
  • Bland fløde, mælk og vaniljesukker i en ny gryde. Hvis du bruger en vaniljestang, kan du også komme selve stangen i gryden, for at få mest smag. Varm væsken langsomt op, til lige under kogepunktet. Væsken må på intet tidspunkt koge. Når der kommer små bobler, tager du gryden af varmen.
  • Pisk det resterende sukker med æggeblommerne til en luftig æggesnaps.
  • Pisk flødemassen gradvist ind i æggesnapsen og kom det hele tilbage i gryden igen. Varm ismassen langsomt op til ca 82 grader. Iscremen skal tykne og ikke koge.
  • Bland ismassen med jordbærene. Lad ismassen køle af.
  • Kør isen på ismaskinen* i 1 time. Server med det samme eller kom i fryseren.

Køkkenudstyr

Noter

Reklamelinks er markeret med*