Go Back

Hjemmelavede æbleskiver

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Bagværk, Dessert
Køkken dansk
Antal 30 stk

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • Revet citronskal, efter behov
  • 3 spsk. smør, smeltet
  • 4 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • Smør til stegning.

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, natron, kardemomme, sukker, salt og revet citronskal i en skål. Jeg bruger revet skal fra en hel citron.
  • Smelt din smør og stil til side.
  • Pisk kærnemælken i lidt af gangen, så du får en dej uden klumper. Tilsæt den smeltede smør og pisk igen.
  • Del æggene op i æggehvider og æggeblommer. Blommerne kommer i skålen med de resterende ingredienser. Pisk blommerne ind i dejen og stil dejen på køl i ca. 20 minutter.
  • Mens du venter kan du piske dine æggehvider stive og finde smør og en æbleskivepande frem.
  • Efter 20 minutter vender du æggehviderne forsigtigt i dejen. Kom eventuel dejen på en kande/flaske eller sprøjtepose, så du nemt kan dosere i æbleskivepanden. Jeg brugte blot en skål og en sovseske.
  • Varm æbleskivepanden godt op ved middelvarme og kom lidt smør i hullerne. Fyld hullerne 3/4 op med æbleskivedej.
  • Når der er dannet skorpe, vender du dem en halv omgang med en gaffel/kødnål, så æbleskiverne står på højkant. Fyld dem eventuelt med lidt ekstra dej. Vend dem et par gange undervejs, så de får den fine runde form. Den samlede bagetid på æbleskiver er cirka fem minutter.
  • Hold dem varme under et klæde eller ved 50 grader i ovnen.
  • Server de lune æbleskiver med drysset flormelis og din favoritmarmelade.