Go Back

Bagt grønt med myntedressing og dukkah

En simpel og lækker ret med smagen af mellemøsten. Retten tager ingen tid at bikse sammen og fungerer både som et let måltid, eller som tilbehør til middagen.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 aubergine
  • 2 store gulerødder
  • 3 håndfulde rucola/andet salat, skyllet
  • 2 dl bulgur (koges med 5 dl vand og 1 tsk. salt)
  • Salt, peber, olivenolie
  • Eventuelt ekstra mynte som topping

Myntedressing

  • 100 g græsk yoghurt
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 håndfuld hakket mynte
  • Salt & peber

Dukkah

  • 130 g hasselnødder
  • 80 g sesam
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 2 spsk. spidskommenfrø
  • Smages til med ca. 1 tsk. salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft. Skyl det grønne og skær i stave. Det grønne vender du i lidt olivenolie, salt og peber, og giv det ca. 25 minutter i ovnen, til det er gyldent. Du kan også drysse det grønne med lidt spidskommen, hvis du har. Det kan sagtens undlades.
  • Skyl din rucola og stil til side
  • Mens du venter kan du koge din bulgur. Først skyller du bulguren i koldt vand. Kom bulguren i en gryde, sammen med 5 dl vand + salt. Bring gryden i kog og sæt derefter et ur på ca. 15 minutter. Det må gerne have lidt bid. Hæld vandet fra og lad det køle lidt af
  • Brug den yderligere ventetid på at lave din myntedressing og hjemmelavet dukkah. Du kan også undvære dukkahen og blot bruge lidt mandler/andre nødder som topping

Myntedressing

  • Bland alle ingredienserne sammen og smag til med ekstra citronsaft, salt og peber

Dukkah

  • Hasselnødder: Start med at riste dine hasselnødder på en tør pande. Det tager ca. 5 minutter. Kom dem i en rent viskestykke og gnid skallen af. Det gør ikke noget der sidder lidt skal tilbage. Hak dem mellemfint og kom i en skål.
  • Sesam: Rist din sesam på samme pande i 2 min., til de er gyldne. Tag halvdelen fra og mal dem fint, eventuelt i en minihakker. Tilføj alt din sesam i skålen med hasselnødder.
  • Krydderier: Rist dine hele korianderfrø og spidskommenfrø (i kan også bruge stødt) i et par minutter, til de har fået lidt farve. Kværn dem i en minihakker/morter og bland det hele sammen. Smag til med salt og peber og opbevar blandingen i et glas. Jeg håber I får lyst til at lave jeres egen blanding. Det smager så lækkert krydret og nødde-agtigt!

Servering

  • Bland rucola godt sammen og placer det lune grønne ovenpå. Top med lækker myntedressing, mynteblade og sprød dukkah. Velbekomme!