Go Back

Brownie muffins med chokolademousse

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 40 minutter
Ret Dessert
Antal 12 muffins

Ingredienser
  

Chokolademousse

  • 2 dl piskefløde
  • 100 g chokolade jeg brugte 50/50 af mørk- og mælkechokolade
  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker

Browniemuffins

  • 100 g mørk chokolade over 60%
  • 125 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Jeg ville anbefale at lave begge dele, dagen før servering. Dette skyldes at chokolademoussen får tid til at sætte sig, og at en brownie altid er bedre på 2. dagen!

Chokolademousse

  • Denne kan med fordel laves dagen før, eller mindst et par timer inden servering
  • Pisk fløden til en fast skum og stil på køl
  • Hak chokoladen og smelt den i et vandbad. Lad det derefter køle af, uden det bliver for stift
  • Tilføj sukker og æggeblommer i en skål og pisk indtil det er lyst og luftligt. Tilføj langsomt(!) den smeltede chokolade, mens du pisker på lav hastighed. Det er vigtigt at blandingen ikke er varm.
  • Tilføj din flødeskum og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Stop med at røre når moussen er ensartet
  • Kom moussen på køl i minumum 2 timer (gerne natten over). Brug derefter en sprøjtepose eller en plastikpose med hul i, til at toppe dine muffins med lækker chokolademousse

Brownie muffins

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft
  • Smelt chokolade og smør sammen i et vandbad. Lad det køle lidt af
  • Pisk sukker, æg, vanilje, salt og kakao godt sammen til en luftig masse
  • Sigt derefter melen i og pisk igen
  • Når chokoladeblandingen er kølet lidt af, hældes det i en tynd stråle i resten af dejen, mens der røres
  • Hæld dejen i muffinsforme, så det dækker 2/3 af formen. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Brug evt. en kniv/strikkepind til at tjekke om de er færdige. Kniven skal have lidt klistret browniedej på sig
  • Lad dine muffins køle helt af. Tag dem evt. ud af formen. Top dem med din mousse, som forinden har været på køl i mindst et par timer.