Go Back

Hjemmelavet dukkah

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 1 glas (2 dl)

Ingredienser
  

  • 130 g hasselnødder
  • 80 g sesam
  • 1 spsk. korianderfrø (i kan også bruge stødt)
  • 2 spsk. spidskommenfrø (i kan også bruge stødt)
  • Smages til med ca. 1 tsk. salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Hasselnødder: Start med at riste dine hasselnødder på en tør pande. Det tager ca. 5 minutter. Kom dem i en rent viskestykke og gnid skallen af. Det gør ikke noget der sidder lidt skal tilbage. Hak dem mellemfint og kom i en skål.
  • Sesam: Rist din sesam på samme pande i 2 min., til de er gyldne. Tag halvdelen fra og mal dem fint i en minihakker eller stavblender. Tilføj din sesam i skålen med hasselnødder.
  • Krydderier: Rist dine hele korianderfrø og spidskommenfrø (i kan også bruge stødt) i et par minutter, til de har fået lidt farve. Kværn dem i krydderiknuseren og bland det hele sammen. Smag til med salt og peber og opbevar blandingen i et glas. Jeg håber I får lyst til at lave jeres egen blanding. Det smager så lækkert krydret og nødde-agtigt!