Go Back

Tomatsuppe med fennikel

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret, Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 stk. store løg
  • 2 stk. fennikel
  • 2 fed hvidløg
  • 3 ds. hakkede tomater
  • 1/2 dl. oyster sauce
  • 3 terninger grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld frisk timian, hakket (1-2 spsk. tørret timian kan også fungere)
  • Olivenolie, salt, peber
  • Evt. frisk chili og citronsaft

Tilbehør

  • Server evt. med ristede kerner, creme fraiche og en skive frisk brød med smør

Sådan gør du
 

  • Fjern skallen fra løgene og skyl din fennikel. Skær begge dele i grove stykker og svits i en varm gryde med fedtstof.
  • Tilsæt 2 fed hvidløg i gryden, som du har mast med bladet på din kniv. Det hele skal blendes til sidst, så det gør ikke noget det er lidt groft. Lad det stå i 5 minutter og rør rundt undervejs. Det må godt få lidt farve. Hvis du vil have frisk chili i, skal det tilsættes nu. 
  • Efter ca. 5 minutter tilføjer du hakkede tomater, hvor du fylder alle dåserne op med vand og tilføjer til suppen. Tilføj østerssauce, 1 spsk. salt, et drys peber, bouillon og eventuelt saften fra en halv citron. Kog suppen op og skru derefter ned, så suppen kan simre i ca. 20 minutter.
  • Blend suppen og smag til med salt, peber, citron, østerssauce, eller hvad du ellers kunne tænke dig. Personligt kommer jeg også lidt æblecidereddike i. Det er helt op til dig
  • Serveres varm med dit ønskede tilbehør. Velbekomme