Go Back

Varme hveder

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Bagværk
Antal 16 stk.

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk
  • 35 g gær
  • 2 æg 1 til dejen + 1 til pensling
  • 2.5 tsk. kardemomme
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smør
  • 570 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Lun mælken op til den er fingervarm
  • Tag mælken af varmen og tilsæt æg, sukker og gær (Husk: mælken skal kun være lun – ellers slår du gæren ihjel, og dejen vil ikke hæve)
  • Bland din mel, kardemomme, og blødt smør sammen i en skål/røremaskine
  • Ælt de to blandinger sammen, til dejen er lækker og smidig (ca. 5 min)
  • Hæv dejen et lunt sted i ca. 1 time (+/-)
  • Del din dej i ca. 16 boller og kom i en form, med bagepapir. Placer dem tæt på hinanden, men uden de rører hinanden. Lad dem efterhæve i en halv times tid.
  • Pensl dine boller med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 13-15 minutter på 200 grader, varmluft, i en forvarmet ovn
  • Serveres lune med smør på. De kan naturligvis også nydes kolde! De er lækre på alle tider af døgnet!