Go Back

Marokkansk salat

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedret, Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Hummus (kan laves i forvejen)

  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5-1 dl oliven olie
  • 2 spsk. tahin (kan undlades)
  • 2 tsk. spidskommen (kan undlades)
  • Saften fra ½ citron
  • 2 spsk. koldt vand
  • Smages til med salt, peber og evt. ekstra citron

Marokkansk salat

  • 4 gulerødder
  • 1 aubergine
  • 1/2 pakke halloumi (feta kan også bruges)
  • 1 dl perlebyg, bulgur, quinoa
  • 1 håndfuld persille
  • Hummus
  • Oliven olie, salt, peber

Sådan gør du
 

Hummus

  • Du kan med fordel lave din hummus i forvejen. Men den tager ikke længe at bikse sammen
  • Start med at skyl dine kikærter og lad dem dryppe af
  • Blend hvidløg, kikærter, tahin, spidskommen, citronsaft, vand, og tilsæt lidt olie af gangen alt efter behov. Blend et par minutter til din hummus har en cremet konsistens
  • Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft

Marokkansk salat

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft, og find alle ingredienserne frem
  • Skyl det grønne og skær auberginen i kvarte og gulerødderne i halve. Vendes i oliven olie, salt & peber. Bages 30 minutter, i en forvarmet ovn
  • Kog imens din perlebyg/bulgur. Kom 3 dl vand i en gryde + 1 tsk. salt. Lad det koge op og tilsæt perlebyg/bulgur. Skru derefter ned og lad det simre i 10 minutter. Tag derefter gryden af varmen, rør rundt med lidt salt, peber & citronsaft og lad det stå med låg på indtil du skal bruge det
  • Det tager ingen tid at stege halloumi, så gør blot klar til det. Find en pande frem, kom lidt olie på, og skær halloumien ud i skiver. Når du tager det grønne ud af ovnen, steger du din halloumi
  • Anret salaten med hummus i bunden. Dernæst perlebyg, bagt grønt og toppet med frisk persille og stegt halloumi. Velbekomme

Noter

Salaten blev serveret som hovedret herhjemme, med lidt brød til, men kan snildt gå til 4 personer som tilbehør.