Go Back

Bagte søde kartofler

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Hovedret, Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Fyldte søde kartofler

  • 1 sød kartoffel/person
  • Frisk persille
  • Ristede kikærter
  • Tahindressing
  • Granatæble

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter (forkogt)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • Salt, peber

Tahindressing

  • 2 spsk. tahin
  • 2 tsk. peanutbutter
  • 1 lille fed hvidløg, presset
  • 1/2 citron, saft
  • Vand
  • Salt, peber

Sådan gør du
 

  • Start med at tage alle ingredienserne frem og tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Dræn dine kikærter og dub med et papir/viskestykke. Tænd en pande og tilføj olie. Tilsæt kikærterne til den varme pande, og drys med dine krydderier. Skru ned på middel og rør jævnligt i ca. 10 minutter. Stilles derefter til side (de kan også laves i ovnen)
  • Mens dine kikærter står og bliver sprøde, renses de søde kartofler. Brug en svamp og rens dem godt. De skal beholde skrællen på. Skær et kryds, pak dem derefter i sølvpapir og giv dem ca. 50 minutter i ovnen.
  • Rør din dressing. Her rører du tahin, peanutbutter, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber godt sammen. Tilføj et par spsk. vand af gangen, til din dressingen har en cremet konsistens. Jeg tror jeg ca. brugte 0.5 dl vand
  • Efter 50 minutter tages de bagte søde kartofler ud af ovnen. Top dem med sprøde kikærter, frisk persille og tahindressing. De fungerer også rigtig godt med en ske creme fraiche på! Velbekomme