Go Back

Bagte blommer med nøddeknas og is

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Dessert
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Bagte blommer

  • 20 små blommer, eller det halve, hvis du har store blommer
  • 4 spsk. rørsukker
  • 0.5 spsk. kanel
  • 1 spsk. citronsaft

Nøddeknas

  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g havregryn
  • 60 g smør
  • 3 spsk. brun farin eller rørsukker

Serveres med en god vaniljeis eller creme fraiche

    Sådan gør du
     

    • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene
    • Kom de halve blommer i fad. Bland lidt sukker og kanel sammen og drys over blommerne. Tilsæt derefter saften fra 1/2 citron og kom blommerne i ovnen i ca. 20 minutter
    • Mens du venter kan du lave din nøddeknas. Denne kan med fordel også laves tidligere på dagen. Hak mandler og hasselnødder groft og bland nødderne sammen med havregryn på en tør pande (middel varme). Først når nøddeblandingen dufter dejlig ristet, kan du tilsætte smørret. Når smørret er smeltet tilsætter du sukker/brun farin. Rør hele tiden rundt og lad det blive gyldent og karamelliseret. Det burde kun tage et par minutter. Spred det derefter ud på en tallerken og lad det køle af
    • Efter 20 minutter er blommerne ude af ovnen. Server blommerne lune, sammen med en dejlig vaniljeis og toppet med nøddeknas. Velbekomme!