20små blommer, eller det halve, hvis du har store blommer
4spsk.rørsukker
0.5spsk.kanel
1spsk.citronsaft
Nøddeknas
50gmandler
50ghasselnødder
50ghavregryn
60gsmør
3spsk.brun farin eller rørsukker
Serveres med en god vaniljeis eller creme fraiche
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene
Kom de halve blommer i fad. Bland lidt sukker og kanel sammen og drys over blommerne. Tilsæt derefter saften fra 1/2 citron og kom blommerne i ovnen i ca. 20 minutter
Mens du venter kan du lave din nøddeknas. Denne kan med fordel også laves tidligere på dagen. Hak mandler og hasselnødder groft og bland nødderne sammen med havregryn på en tør pande (middel varme). Først når nøddeblandingen dufter dejlig ristet, kan du tilsætte smørret. Når smørret er smeltet tilsætter du sukker/brun farin. Rør hele tiden rundt og lad det blive gyldent og karamelliseret. Det burde kun tage et par minutter. Spred det derefter ud på en tallerken og lad det køle af
Efter 20 minutter er blommerne ude af ovnen. Server blommerne lune, sammen med en dejlig vaniljeis og toppet med nøddeknas. Velbekomme!