Go Back

Tærte med græskar, rødløg og feta

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtedej

  • 110 g hvedemel
  • 50 g grov hvede (eller spelt/grahamsmel)
  • 50 g smør
  • 3 spsk. olivenolie
  • 6 spsk. vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sesamfrø (kan undlades)

Fyld

  • 1/2 hokkaido
  • 1 rødløg
  • 1 bundt bladbeder / 4 stængler grønkål / 100 g frisk spinat
  • 50 g feta

Æggemasse

  • 4 æg
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 tsk. salt & kværnet peber

Sådan gør du
 

  • Start med at tænd ovnen på 200 grader, varmluft, og tag alle ingredienserne frem
  • Skær græskar og rødløg i skiver (ca. 1 cm. tykkelse), vend i lidt olie, salt og peber. Bages i ca. 25 minutter, når ovnen er varm
  • Mens du venter kan du lave din tærtedej. Bland alle ingredienserne sammen og ælt godt sammen med fingrene. Hvis du bruger køligt smør, kan du rulle dejen ud med det samme og komme den i et smurt(!) fad. Hvis din smør er for blød kommes den på køl i 15 minutter. Derefter rulles dejen ud i en cirkel, så den passer i din tærteform, og husk at kom dejen godt op over kanterne (min tærteform er ca. 28 cm).
    Stik tærtedejen med en gaffel over hele bunden og forbag dejen i ca. 10 minutter. Tag derefter tærten ud
  • Rør din æggemasse sammen og steg det grønne af på en pande. Dette gælder uanset om du bruger spinat, bladbede eller grønkål. Jeg brugte bladbede, hvor stænglerne (snittet i små stykker) kom på panden først, og derefter selve bladene. Uanset hvad du vælger skal du stege det grønne af et par minutter, indtil det falder sammen på panden
  • Nu er det tid til at samle tærten. Start med det grønne (græskar, løg og bladbede/spinat/grønkål) og top med feta og æggemassen. Giv tærten ca. 30 minutter, til æggemassen har sat sig. Serveres varm - velbekomme