Go Back

Stracciatella ost

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 g frisk mozzarella (1 stk. er 125 g)
  • 1.4 dl fløde
  • 3 spsk. olivenolie
  • Friskkværnet peber og et drys salt

Sådan gør du
 

  • Hæld væden fra mozzarellaen og pluk osten i mindre stykker med fingrene. Det må gerne være i små strimler, så konstistensen bliver mere ensartet
  • Bland fløde og mozzarella. Rør rundt og stil på køl i en time, rør igen, og kom på køl indtil servering. Jeg plejer at have min på køl mindst halvanden time.
  • Hæld olivenolie over din stracciatella og top med kværnet peber og et drys salt. Server med en god skive brød, ovenpå en pasta, eller til tapatbordet.

Noter

Holdbarhed: Osten kan holde ligeså længe som en åbnede fløde, ca. 3 dage. Men den er nok spist inden!