Go Back

Baba ganoush - Auberginedip

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 stor aubergine, eller to små
  • 1 fed hvidløg
  • 5 spsk. tahin
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. Citronsaft (tilføj evt. lidt af gangen)
  • 2 spsk. frisk persille, finthakket + et par blade til pynt
  • Salt, peber, olivenolie

Sådan gør du
 

  • Start med at skyl, tør og halver din aubergine(r). Snit den lidt på indersiden og gnub den i olivenolie, salt, og peber. Kom den flade side mod et stykke bagepapir og prik derefter auberginen flere gange med en gaffel
  • Bag auberginen midt i ovnen i ca. 40 minutter på 180 grader, varmluft. Lad auberginen køle lidt af, efter tiden i ovnen
  • Skrab kødet ud af auberginen og kasser skallen (eller brug den til noget andet?). Bland kødet med de øvrige ingredienser og blend til dippen har en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft og olie
  • Server med fladbrød, eller hvad du ellers lyster