Go Back

Sprød fiskefilet

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 rødspættefiletter, eller rødtunge
  • 1/2 dl hvedemel
  • 1/2 dl mælk
  • 1 pisket æg
  • 1/2 dl rasp, eller panko
  • Smør/olie til stegning
  • 2-4 skiver rugbrød, efter behov
  • Citronskiver, remolade, salt, peber og frisk dild/purløg/persille til topping

Sådan gør du
 

  • Start med at find alle ingredienserne frem, samt 4 små skåle/dybe tallerkner. Tag derudover dine rødspætter ud af køleren og drys med lidt salt og peber
  • Bland hvedemel med 1 tsk. salt og lidt peber i den ene skål. Tilsæt mælk, pisket æg og rasp i hver sin skål
  • Inden du skal vende rødspætten i skålene, skal du først duppe den tør med lidt køkkenrulle. Vend derefter fisken i følgende rækkefølge: mælk, mel, æg og til sidst rasp. Placer fisken på en ren tallerken, mens du finder en pande og fedtstof frem
  • Steg fiskefileterne i smør på en varm pande eller i neutral olie, til de er gyldne. Der skal hele tiden være fedtstof på panden, for at gøre dem ensartet og flotte gyldne, så brug ca. 1 spsk. smør (måske mere). Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys igen med lidt salt og peber
  • Server dine sprøde fiskefileterne med rugbrød, citronbåde, remoulade og evt. lidt friske krydderurter til. Velbekomme

Noter

Målene på mel, mælk og rasp er ca. hvad jeg brugte. Tilføj evt. lidt af gangen i de forskellige skåle, for at undgå madspild.