Go Back

Eton mess, en klassisk jordbærdessert

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Dessert
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 dl fløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 400 g Friske jordbær
  • Evt. lidt citronsaft til at hælde udover jordbærene
  • 2 stk. æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • Evt. topping: frisk mynte, hakkede nødder eller revet chokolade

Sådan gør du
 

  • Start med at pisk æggehviderne helt stive sammen med sukkeret og bland 1 tsk. hvidvinseddike i
  • Hæld derefter massen i en sprøjtepose eller i en frysepose og klip et lille hul i enden. Sprøjt massen ud til små marengskys på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn på 110 grader, i ca. 1 time. De skal være sprøde udenpå (ikke brune), og stadig bløde og klistrede indeni. Hvis de ikke slipper bagepapiret er de ikke færdige og vil falde sammen
  • Mens de køler lidt kan du piske din flødeskum. Tilsæt evt. lidt vaniljepulver/sukker for ekstra smag
  • Anret din dessert med flødeskum, jordbær (med lidt citronsaft over), samt sprøde marengskys i flere lag og server med det samme. Den tager ingen tid at anrette og hvis du lader dem stå for længe, kan dine marengs blive bløde
  • Rigtig god fornøjelse. Jeg håber I synes om desserten!

Noter

Note: Du kan med fordel lave dine marengs dagen inden du skal bruge dem. Det gør ikke spor