Evt. lidt citronsaft til at hælde udover jordbærene
2stk. æggehvider
100gsukker
1tsk.hvidvinseddike
Evt. topping: frisk mynte, hakkede nødder eller revet chokolade
Sådan gør du
Start med at pisk æggehviderne helt stive sammen med sukkeret og bland 1 tsk. hvidvinseddike i
Hæld derefter massen i en sprøjtepose eller i en frysepose og klip et lille hul i enden. Sprøjt massen ud til små marengskys på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn på 110 grader, i ca. 1 time. De skal være sprøde udenpå (ikke brune), og stadig bløde og klistrede indeni. Hvis de ikke slipper bagepapiret er de ikke færdige og vil falde sammen
Mens de køler lidt kan du piske din flødeskum. Tilsæt evt. lidt vaniljepulver/sukker for ekstra smag
Anret din dessert med flødeskum, jordbær (med lidt citronsaft over), samt sprøde marengskys i flere lag og server med det samme. Den tager ingen tid at anrette og hvis du lader dem stå for længe, kan dine marengs blive bløde
Rigtig god fornøjelse. Jeg håber I synes om desserten!
Noter
Note: Du kan med fordel lave dine marengs dagen inden du skal bruge dem. Det gør ikke spor