Go Back

Kyllingesuppe med nudler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 kyllingelår
  • 3 fed hvidløg snittet
  • 2 skiver ingefær
  • 1 løg i både
  • 2 stk. chili
  • 1 lime i både (økologisk)
  • 1 bundt forårsløg
  • 150 g brune svampe
  • 2-3 håndfulde frisk spinat
  • 1.5 liter hønsebouillon (vand + 2 bouillonterninger)
  • 200 g risnudler (eller andre nudler)
  • 1 spsk. fintsnittet ingefær
  • frisk chili efter smag og behag
  • ½ -1 bundt friske koriander
  • Smag til med soya, sukker, limesaft og fiskesauce (Jeg brugte 3 spsk. soya, 1 spsk. sukker, 1/2 lime og 2 spsk. fiskesauce)
  • Evt. brød, til servering

Sådan gør du
 

  • Start med at brun din kylling i en gryde/høj pande, sammen med 2 forårsløg, hvidløg, 1 hel chili, løg & lime i både (økologisk lime) og ingefær i skiver. Hvis din lime ikke er økologisk, skal den ikke stege med, men blot bruges som smagsgiver, til sidst.
    Det grønne behøver ikke være fintsnittet, da det skal sies fra derefter.
  • Dæk blandingen med vand, og lad det simre i ca. 30 minutter. Tag derefter kyllingen op, pluk kødet fra benene (evt. med to gafler). Gem gerne skroget til en hjemmelavet fond. Sigt suppen og stil til side. Smid det grønne ud.
  • Mens du venter på din kylling, gør du de resterende ingredienser klar: Rens og skær dine svampe i skiver. Skyl spinaten. Snit forårsløgene. Kom vand + bouillon i en gryde, kog op (hvis du har en hjemmelavet fond, bruger du den) og sluk når terningerne er opløst. Stil nudler og koriander frem. Fintsnit ingefær og chili
  • Derefter bruger du samme gryde, som suppen var i. Varm igen lidt fedtstof og steg dine svampe godt af. Tilsæt derefter din suppe, fond og 1 chili i tynde strimler. Kog suppen i ca. 10 minutter
  • Tilsæt nudler, spinat, resten af forårsløgene, samt plukket kylling. Lad det simre i ca. 3 minutter og smag til med limesaft, soya, sukker og fiskesauce. Server suppen varm med koriander på toppen, og evt. lidt brød til