Go Back

Julekager

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Bagværk

Ingredienser
  

Specier med mørk chokolade

  • 125 g flormelis
  • 1 æggehvide
  • 75 g groft hakket mørk chokolade
  • 250 g hvedemel
  • 200 g blødt smør

Vaniljekranse

  • 250 g hvedemel
  • 150 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 6 tsk. vaniljesukker (vaniljepulver kan også bruges - blot i mindre mængder)
  • 200 g blødt smør
  • 50 g smuttede mandler
  • 125 g sukker
  • 1 æg

Sådan gør du
 

Specier med mørk chokolade

  • Bland alt sammen med enten håndkraft/røremaskine, undtagen chokoladen
  • Tilføj den groft hakkede chokolade. Formes til to ruller og filmes ind. Kom derefter rullerne på køl i en time, eller på frost i kortere tid. De skal ikke være helt bløde, når de skæres
  • Skæres herefter i skiver og placeres med et godt mellemrum på en bageplade. Bages i en forvarmet ovn (varmluft), på 165 grader, i ca. 10 minutter. Kagerne skal være meget let gyldne

Vaniljekranse

  • Jeg købte mandler, der allerede var mandler, da det var lidt nemmere. Herefter skal mandlerne hakkes meget fint (evt. i en minihakker) og blandes med de resterende ingredienser
  • Disse skal også pakkes ind og køles, på enten frost eller i køleskabet
  • Skæres herefter i skiver (eller laves med sprøjtepose) og placeres med et godt mellemrum på en bageplade. Bages i en forvarmet ovn (varmluft), på 165 grader, i ca. 10 minutter. Kagerne skal være meget let gyldne