6tsk.vaniljesukker(vaniljepulver kan også bruges - blot i mindre mængder)
200gblødt smør
50gsmuttede mandler
125gsukker
1æg
Sådan gør du
Specier med mørk chokolade
Bland alt sammen med enten håndkraft/røremaskine, undtagen chokoladen
Tilføj den groft hakkede chokolade. Formes til to ruller og filmes ind. Kom derefter rullerne på køl i en time, eller på frost i kortere tid. De skal ikke være helt bløde, når de skæres
Skæres herefter i skiver og placeres med et godt mellemrum på en bageplade. Bages i en forvarmet ovn (varmluft), på 165 grader, i ca. 10 minutter. Kagerne skal være meget let gyldne
Vaniljekranse
Jeg købte mandler, der allerede var mandler, da det var lidt nemmere. Herefter skal mandlerne hakkes meget fint (evt. i en minihakker) og blandes med de resterende ingredienser
Disse skal også pakkes ind og køles, på enten frost eller i køleskabet
Skæres herefter i skiver (eller laves med sprøjtepose) og placeres med et godt mellemrum på en bageplade. Bages i en forvarmet ovn (varmluft), på 165 grader, i ca. 10 minutter. Kagerne skal være meget let gyldne