Go Back

Grønkålssalat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Salat
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 2 dl æblecidereddike
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk. peberkorn

Grønkålssalat

  • 4 stilke grønkål
  • 1 håndfuld syltede rødløg
  • 1 håndfuld ristede valnødder
  • 40 g gederulle (jeg køber en cremet version i Meny)
  • 1 spsk olivenolie
  • smør (kan undlades)

Sådan gør du
 

Syltede rødløg

  • Skær rødløg i tynde skiver og kom det i et rent skoldet glas. Kog derefter eddike, sukker og peberkorn op i en gryde. Hæld derefter blandingen over løgringene og opbevar på køl
  • Du kan med fordel lave de syltede rødløg (evt. også en større portion) nogle dage før du skal bruge dem. Så smager de af mere

Grønkålssalat

  • Start med at rist dine valnødder på en tør pande med lidt salt. Stil derefter til side
  • Skyl din grønkål og riv bladene af stilken, i mundrette stykker. Tør dit grønkål i et klæde
  • Kom lidt fedtstof (evt. en kombination af olie & smør), på en varm pande og steg dit grønkål i ca. 5 minutter. Jeg vendte mit et par gange ved mellemhøj varme, og kom derefter på et serveringsfad
  • Tilføj valnødder, syltede rødløg, gedeost i små stykker, og server med det samme som lækkert tilbehør. Husk også lidt salt & peber