Go Back

Bønnesalat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g grønne bønner
  • 150 g edamame bønner
  • feta efter behov
  • 1/2-1 rødløg (evt. syltet)
  • 2 skiver lyst brød/boller (brug gerne noget lyst brød, som er et par dage gammelt)
  • Olie, salt, peber

Dressing

  • 2 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1.5 spsk. æblecidereddike
  • 1/2 tsk. honning
  • Salt, peber

Sådan gør du
 

  • Start med at tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
  • Skær dit brød i små stykker og bland med 1-2 spsk. olie, salt og peber. Placer derefter på en beklædt bageplade og giv dem ca. 10-15 minutter i ovnen (til gyldne og sprøde). Sæt derefter til side
  • Sæt vand over (ca. 1 liter) med 1 spsk. salt. Skyl og skær lidt af enderne af bønnerne
  • Bland din dressing og stil til side. Smag til med salt, peber, eller hvad du ellers synes den mangler
  • Skær rødløg i skiver
  • Når vandet koger tilføjer du bønnerne, som koges i 2 minutter. Kog edamame med efter 1 minut, og kog dem med i den resterende tid. Hæld derefter vandet fra
  • Anret salaten med bønner, feta, rødløg, croutoner og top med sennepsdressing