Go Back

Klassisk brownie

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert
Antal 16 gode stykker

Ingredienser
  

  • 200 g mørk chokolade over 60%
  • 250 g smør
  • 500 g sukker
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 6 æg
  • 140 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft
  • Smelt chokolade, smør sammen i en god gryde, eller i et vandbad. Når det er smeltet, tilsæt halvdelen af sukkeret og rør rundt. Lad det køle lidt af
  • Resten af sukkeret piskes sammen med æggene, vanilje, salt, kakao
  • Si derefter melen i
  • Når chokoladeblandingen er kølet lidt af, hældes det i en tynd stråle i resten af dejen, mens der røres. Pisk derefter det hele godt sammen
  • Hæld dejen i en passende form (jeg bruger 30x30) med bagepapir og giv den ca. 30 minutter. Den skal stadig være lidt klistret, når den kommer ud. Brug en kniv til at tjekke
  • Tag brownien ud af formen så den ikke bager videre. Server med en god vaniljeis eller spis den som den er.