Go Back

Gnocchetti med grønne asparges og fennikelsalat

Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1/2 fennikel
  • 1 pakke gnocchetti ca. 400 gram
  • 4 store Alle tomaterne
  • ½ bundt ramsløg
  • 1 bundt grønne asparges (husk at knæk bunden af)
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • Olivenolie salt, peber & evt. smør

Sådan gør du
 

  • Start med at sætte vand over til gnocchetti og skyl alt det grønne
  • Skær din fennikel og tomater i tern, finsnit ramsløg, pres hvidløg og skær de grønne asparges i skrå skiver 
  • Sauter fennikelternene i lidt olie på en pande ved lav varme, 3-4 min., til de er møre og næsten glasklare. Krydr med salt & peber og stil derefter til side
  • Kom imens gnocchettierne i en gryde med kogende, letsaltet vand. Kog gnocchettierne i ca. 3 min., til de flyder op til overfladen. Afdryp dem derefter godt i en sigte
  • Varm panden op igen, og steg gnocchettierne gyldne og sprøde i en god klat smør i 4-5 min.
  • Anret imens tomatterne med fennikel, og snittet ramsløg. Du kan evt. også rive lidt frisk fennikel og komme i salaten. Krydr med sort peber
  • Kom aspargesene på panden med gnocchettierne, og steg videre i 1-2 min.
  • Tilsæt hvidløg til panden, og steg i yderligere 1-2 min., til hvidløget er gyldent, og aspargesene er sprødmøre.
  • Servering: Anret gnocchetti og asparges på tallerkener, og server fennikelsalat med ramsløg til, og evt. med lidt parmesan på toppen. Velbekomme 

Noter

Ift. gnocchetti, så koger jeg dem først og steger dem bagefter i smør, fordi det er så urimeligt lækkert. Smørstegningen er i øvrigt en rigtig god mulighed for at tilsætte ekstra smag til gnocchettierne. Du kan evt. tilsætte et par blade salvie eller lidt tørret merian under stegningen. Du kan selvfølgelig også nøjes med at koge gnocchettierne, hvis du gerne vil spare lidt på fedtstoffet.