Go Back

Banankage med kaffecreme

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Dessert
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Banankagen

  • 3 æg
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 små bananer, moste
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 1 nip salt
  • 1 tsk kanel
  • Evt. mørk chokolade

Kaffecreme

  • 150 g mascarpone
  • 2 tsk flormelis
  • 0.1 dl stærk kaffe

Sådan gør du
 

  • Start med at bland æg, sukker og vanilje i en skål, og pisk til en luftig masse
  • Bland bagepulver, kanel, hvedemel, havregryn og salt og pisk sammen med ægge/sukkermassen
  • Mos dine bananer og vend i dejen
  • Tilføj evt. hakket mørk chokolade
  • Kom din dej i en beklædt form, og giv den ca. 30 minutter på 200 grader, varmeluft (forvarmet ovn)
  • Mens du venter på kagen, kan du lave din kaffecreme. Her blander du mascarpone med flormelis, og smager til med stærk kaffe 
  • Brug en strikkepind/kniv til at tjekke om kagen er færdig
  • Lad banankagen køle lidt af og server med lækker kaffecreme