Go Back

Laks i ovnen med hvidvin, citron og grøntsager

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min
Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 laksefileter
  • 2.5 dl madlavningsfløde
  • 0.5 dl hvidvin, kan undlades
  • 2 porre
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1 rødløg
  • Citron
  • 1 spsk. kapers
  • Smør/olie
  • 1/2-1 bundt dild
  • Kartofler/ris som tilbehør

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft
  • Skyl og rens dine porre og snit dem i skiver. Jeg synes godt de må have lidt tykkelse, så der stadig er lidt bid, efter en tur i ovnen
  • Snit løget i grove stykker og halver tomaterne
  • Smelt lidt fedtstof på en pande
  • Svits løg, porre og tomater et par minutter. Tilsæt så hvidvinen og lad den fordampe en smule.
  • Tilsæt dild, kapers og madlavningsfløde
  • Smag til med salt, peber og citronsaft
  • Lad det boble et par minutter og kom laksen i fadet. Drys lidt salt, peber og evt. revet citronskal over laksen
  • Giv det ca. 15 minutter i ovnen og server med kogte kartofler/ris