Go Back

Sprøde fiske tacos med salsa

Lækre og sprøde fiske tacos med hjemmelavet salsa og en rørt guacamole med masser af limesaft. Velbekomme.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Mexikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Paneret fisk

  • 450 g torsk, kuller, eller andet hvid fisk
  • 1 æg
  • 1 dl rasp/panko
  • 3 tsk. paprika/røget paprika
  • 1 tsk. salt og et drys peber
  • Rapsolie til stegning
  • Hvis du har, så tilføj også: 1 tsk. hvidløgspulver og 1/2 tsk. cayennepeber

Salsa

  • 200 g cherrytomater
  • 2 grønne eller almindelige bøftomater
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. hakket jalapeños eller rød chili
  • 2 spsk. limesaft
  • Salt & peber
  • Eventuelt stilkene fra korianderen (kan undlades)

Fyld

  • 3-4 majstortilla pr. person, alt efter sult
  • 1/4-1/2 spidskål, alt efter størrelse
  • 4 lime
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 avocado
  • 1 bundt koriander

Sådan gør du
 

Salsa

  • Hak tomater og rødløg i fine tern og bland med hakket chili. Smag til med limesaft, salt og peber. Stil til side og hæld den overskydende væske fra, lige inden servering.
  • Du skal bruge frisk koriander til topping og du kan eventuelt blande finthakkede stilke i din salsa. Det smager skønt og du undgår madspild.

Fyld

  • Hak spidskål fint og kom i en serveringsskål. Tilføj 1 tsk. salt og saften fra 1 lime. Kram kålen godt til det klasker sammen og stil til side.
  • Snit rødløg og hvidløgene fint. Bland med avocado og saften med 2 limes. Bland godt sammen, til du får en grov guacamole. Kom guacamolen i en serveringskål.

Paneret fisk

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og pisk ægget.
  • Skær fisken i ca. 4 cm stykker og vend i æg og krydret rasp.
  • Varm en dyp pande med en ca. 2 cm. olie i.
  • Steg fisken sprød og flot gylden på begge sider. Dette tager ca. 4 minutter i alt, på middelvarme.
  • Placer den sprøde fisk på et stykke køkkenrulle og krydr med flagesalt/groft salt.

Servering

  • Lun de bløde tacos og skær den sidste lime i både.
  • Fyld dem med guacamole, kål, salsa og sprød fisk. Server med ekstra limebåde og en masse koriander. MUMS!

Noter

Majstacos: Jeg kan altid finde de små bløde tacos i Netto, hvis I endnu ikke har haft helt med at finde dem. 
Koriander: Hvis du ikke er vild med koriander, så undlad dem eller erstat med finhakket persille eller en smule mynte.