Go Back

Pasta med aubergine og tomat

En nem og lækker pastaret, der både fungerer som et festmåltid og den travle hverdag. Retten tager ingen tid at bikse sammen og er fuld af grønne elementer. Pastaen smager fantastisk og jeg håber du kan lide den. Velbekomme.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad, Pasta
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • Ca. 125 g frisk pasta/person eller ca. 100 g tørret pasta/person
  • 1 aubergine
  • 4 store tomater
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. sukker
  • 1/2 citron, saften heraf (eller autocitron, æblecidereddike)
  • 1 dl pastavand
  • Olivenolie, salt & peber
  • Eventuelt 1 spsk. smør til at runde retten af

Topping

  • Frisk basilikum, kværnet peber og revet parmesan

Sådan gør du
 

  • Find alle ingredienser frem og skyl det grønne. Sæt vand over til pastaen.
  • Skær auberginen i små firkanter og det samme med tomaterne. Snit rødløg og pres hvidløget.
  • Varm en stor pande med olie og steg først auberginen i ca. 8 minutter ved middelvarme. Tilsæt derefter tomater, rødløg og hvidløg. Heromkring passer det med, at pastaen skal i det kogende vand. Hvis du altså bruger tørret pasta.
  • Tilsæt tomatpuré, sukker og citron på panden. Lad retten stå og simre, mens du venter på pastaen. Smag til med salt, peber og ekstra citron.
  • Tag ca. 1 dl pastavand fra, hvis du vil fortynde sovsen lidt.
  • Bland den kogte pasta i panden og tilføj pastavandet, hvis du ønsker en tyndere sovs. Her kan du også tilføje 1 spsk. smør og revet parmesan, hvis du ønsker en mere cremet pasta. Jeg lover det smager godt!
  • Server med frisk basilikum og revet parmesan på toppen. Velbekomme.