Knækbrød med surdejsrester
Brug dit knækbrød som en snack på farten, til mellemmåltidet, ovenpå salater, eller hvad du ellers har lyst til. Velbekomme.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Brød, Madpakke, Mellemmåltid, Snack
- 1 dl surdej
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sesam
- 1 dl havregryn
- 1 dl mel
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. salt
- Vand
Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
Bland surdejen (hvis du har) med alle de tørre ingredienserne. Tilføj olivenolie og 1 dl vand. Tilføj eventuelt ekstra vand og rør, til du får en klistret masse. Lad dejen samle sig i ca. 10 minutter.
Placér dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud i et jævnt lag, med en kagerulle. Fjern det øverste stykke bagepapir, og snit med en kniv/pizzahjul i den størrelse, du ønsker dine knækbrød. Jeg fik 20 stykker.
Bag i ovnen i ca. 25 minutter, til knækbrøddene er gyldne og sprøde. Opbevar dine knækbrød i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.