Go Back

Knækbrød med surdejsrester

Brug dit knækbrød som en snack på farten, til mellemmåltidet, ovenpå salater, eller hvad du ellers har lyst til. Velbekomme.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Brød, Madpakke, Mellemmåltid, Snack
Antal 1 bradepande

Ingredienser
  

  • 1 dl surdej
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl sesam
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mel
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt
  • Vand

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Bland surdejen (hvis du har) med alle de tørre ingredienserne. Tilføj olivenolie og 1 dl vand. Tilføj eventuelt ekstra vand og rør, til du får en klistret masse. Lad dejen samle sig i ca. 10 minutter.
  • Placér dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud i et jævnt lag, med en kagerulle. Fjern det øverste stykke bagepapir, og snit med en kniv/pizzahjul i den størrelse, du ønsker dine knækbrød. Jeg fik 20 stykker.
  • Bag i ovnen i ca. 25 minutter, til knækbrøddene er gyldne og sprøde. Opbevar dine knækbrød i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.