Go Back

Bagt feta med tomat og oliven

En lækker middelhavsret, som fungerer til tapas-bordet, som forret, eller vendt med kogt pasta. Velbekomme.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Forret, Pasta, Tapas, Tilbehør
Køkken Græsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 g cherrytomater
  • 150 g feta (din favorit)
  • 100 g oliven, uden sten
  • 1 citron
  • Olivenolie, salt, peber
  • Krydderier/urter: Evt. en blanding af tørret oregano og timian (ca. 1-2 tsk.), samt frisk oregano/persille på toppen. Brug hvad du har.

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Skyl og halver dine tomater. Bland tomater, 1 tsk. tørrede krydderier, salt og peber i et ovnfast fad.
  • Placer fetaen i blandingen. Tilføj oliven og saften fra ½ citron. Top med et par spsk. olivenolie og bag i ca. 25 minutter.
  • Serveres varm med frisk persille/oregano på toppen og med en skive brød til.