Ekstra græskarkerner, gerne grofthakkede, til topping
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er smidig og glat. Jeg gav den 8 minutter på røremaskinen (høj fart), men du kan også ælte den i hånden.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur, tildækket, i ca. 1 time.
Kom dejen på et meldrysset bord og skær 8 boller med en dejskærer. Du kan også forme bollerne med fugtige hænder - det gør, at dejen ikke klistrer så meget til hænderne. Undgå dog at røre for meget ved dejen, så den holder på luften.
Lad bollerne efterhæve på en bageplade i ca. 20 minutter. Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.
Pensl bollerne med et pisket æg (kan undlades) og drys med hakkede græskarkerner. Bag bollerne i ca. 15 minutter, i midten af ovnen.
Nyd med dit ønskede pålæg. Velbekomme.
Noter
Du kan også skære dejen i mindre stykker og servere bollerne til morgenmad.