Go Back

Sandwichboller med gulerod

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 35 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Bagværk, Brød, Frokost, Tilbehør
Antal 8 stk.

Ingredienser
  

  • 20 g gær
  • 350 g lunken vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • 80 g græskarkerner
  • 130 g gulerødder, revet
  • 150 g fuldkornsmel
  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk. salt
  • 1 pisket æg, til pensling (kan undlades)
  • Ekstra græskarkerner, gerne grofthakkede, til topping

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er smidig og glat. Jeg gav den 8 minutter på røremaskinen (høj fart), men du kan også ælte den i hånden.
  • Lad dejen hæve ved stuetemperatur, tildækket, i ca. 1 time.
  • Kom dejen på et meldrysset bord og skær 8 boller med en dejskærer. Du kan også forme bollerne med fugtige hænder - det gør, at dejen ikke klistrer så meget til hænderne. Undgå dog at røre for meget ved dejen, så den holder på luften.
  • Lad bollerne efterhæve på en bageplade i ca. 20 minutter. Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.
  • Pensl bollerne med et pisket æg (kan undlades) og drys med hakkede græskarkerner. Bag bollerne i ca. 15 minutter, i midten af ovnen.
  • Nyd med dit ønskede pålæg. Velbekomme.

Noter

Du kan også skære dejen i mindre stykker og servere bollerne til morgenmad.