Go Back

Blåbærscones med citron

Lækre scones med blåbær og citron. Perfekt til eftermiddagskaffen, som en del af morgenbordet, eller når du har lyst til lidt sødt. Velbekomme.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Bagværk, Brød, Dessert, Sødt
Køkken Engelsk
Antal 8 scones

Ingredienser
  

  • 260 g hvedemel
  • 3 spsk. rørsukker, eller alm. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 85 g koldt smør
  • 1.5 dl mælk
  • 1 økologisk citron, skal og saft
  • 80 g blåbær (frosne eller friske)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål: hvedemel, sukker, vanilje, salt og bagepulver. Tilføj koldt smør i tern og bland sammen til en smuldret masse. Brug fingrene.
  • Tilsæt mælk, samt skal og saft fra en hel citron. Rør sammen med en dejskraber, til dejen er samlet. Det tager kun et øjeblik. Vend forsigtigt blåbær i dejen. Jeg bruger frosne, så de ikke splatter for meget ud.
  • Drys lidt mel på bordet og kom dejen ud derpå. Brug en rund udstikker eller en dejspartel, til at skære dine scones ud i 8-10 lige store stykker.
  • Bag dem i 13-15 minutter, til de er gyldne. Server dem lune med et lag koldt smør. Mums!