Go Back

Klassisk hønsesalat

En simpel og lækker hønsesalat. Brug den i madpakken, derhjemme eller som et del af jule/påskefrokosten. Velbekomme.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Frokost, Madpakken
Køkken dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 300 g kyllingebryst
  • 1 pakke bacon, ca. 100 g
  • 200 g brune svampe
  • 1 stk. skalotteløg/rødløg
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 2-3 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. æblecidereddike/citronsaft
  • Salt & peber
  • Purløg eller persille (til pynt)

Sådan gør du
 

  • Kom kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Kog op, tilføj 1 tsk. salt og lad derefter vandet simre i ca. 15 minutter. Når kyllingen er færdig, bruger du to gafler til at trevle kødet fra hinanden.
  • Steg din bacon sprød og kom på et stykke køkkenrulle. Skyl dine svampe, skær i skiver og steg dem gyldne på samme pande (ca. 5 minutter). Husk at krydr med lidt salt og peber.
  • Hak løget fint og rør det hele sammen. Du kan også tilføje purløg/persille i selve salaten.
  • Smag til med dijonsennep, salt, peber og ekstra æblecidereddike. Server med en skive brød og nyd den lækre mad. Velbekomme.

Noter

Du kan også tilføje stegte asparges til din salat, hakket i små mundrette stykker. Derudover kan jeg særligt anbefale at tilføje lidt sylt. Det kunne fx. være syltede rødløg eller agurk, som giver et lækkert modspil til den lidt fede hønsesalat.
Denne version er dog ikke meget fed, da jeg både tilføjer creme fraiche og æblecidereddike, som begge løfter salaten.