Snoet pestobrød
Et lækkert og luftigt madbrød, som også er nemt at lave. Velbekomme.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 50 minutter min
Ret Bagværk, Madpakken, Tilbehør
- 20 g gær
- 2 dl lun mælk/vand
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olie
- 200 g hvedemel
- 50 g groft mel
- 1 lille glas rød eller grøn pesto ca. 100 g
- 100 g revet mozzarella
Dejen
Lun din mælk (den må ikke være varm) og bland gæren heri. Når gæren er opløst tilføjes de resterende ingredienser, udover pesto og ost.
Ælt dejen i 8-10 minutter, til den er glat og slipper skålen. Jeg bruger en røremaskine på mellem hastighed. Hvis du ikke har en røremaskine, kan dejen også æltes i hånden. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur, tildækket.
Efter hævning
Vend dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud i en rektangel (ca. 30x20 cm), med en tykkelse på ca. 1 cm. Fordel pestoen i et jævnt lag og drys med revet mozzarella. Rul dejen sammen som en roulade, og skær den på langs, men så den stadig hænger sammen i den ene ende (ca. 3 cm). Sno dejstrimlerne og kom brødet i en beklædt/smurt rugbrødsform eller lignende. Lad dejen efterhæve i 30 minutter og tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Pisk et æg og pensl brødet. Bag i ca. 15 minutter til brødet er gyldent. Lad brødet køle en smule af, før du skærer i det. Velbekomme.