Go Back

Thai-inspireret laks i cremet rød karry

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Thai
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 dl ris
  • 2 laksefileter
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm. frisk ingefær, revet
  • 3 forårsløg
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 tsk. rød karry paste
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 2 spsk. soya
  • 1 lime, saften heraf
  • 2 spsk. olivenolie

Topping

  • Top eventuelt retten med et par skiver lime, basilikum/koriander, frisk chili og snittet forårsløg

Sådan gør du
 

  • Start med at find alle ingredienserne frem.
  • Kog din ris efter anvisning på pakken.
  • Snit forårløg, pres hvidløg, riv ingefær og hak lidt frisk chili (hvis du kan lide det stærkt).
  • Fjern skinnet fra laksen og drys fisken med salt og peber på begge sider. Kom derefter 1 spsk. olie på en pande. Sæt temperaturen på middelvarme. Steg fisken i ca. 1.5 minut på hver side, og sæt til side.
  • Benyt samme pande og tilføj 1 spsk. olie. Tilføj hvidløg, ingefær og forårsløg. Steg til blandingen er gylden. Tilføj så sukker og karry paste og giv det 2 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, fiskesovs, soya og limesaft. Lad kokosmælken blive varm. Smag til.
  • Placer laksen i den cremede karry. Husk at komfuret skal stå på middelvarme. Lad det simre i ca. 5 minutter.
  • Server retten med kogte ris og top eventuelt med frisk basilikum/koriander, forårsløg, lime og chili.

Noter

OBS. Jeg synes faktisk, at der var nok sovs til 4 personer. Hvis du er vild med sovs, så behold opskriften som den er. Hvis du er fint tilfreds med et par skefulde, så kom to ekstra laksestykker i retten og brug 4 dl ris.