Opskrift: Nem brownie med stykker af oreo & skumfidus

Brownie med oreo og skumfidus

Den her brownie er virkelig ikke for sjov! Den er lækker klistret, har en god chokoladesmag, og så er den nem at lave. Det er en win win, som jeg ser det?

Denne her brownie er en lidt vildere version, end den klassiskesom jeg plejer at lave. Det er en opskrift min mor og jeg har udviklet sammen, og det er bare en brownie som hænger ved. Den er et sikkert hit i familien, og de bliver nærmest skuffet, hvis der ikke er brownie, når de kommer til fødselsdag hos mig. 

 Er du vild med at bage? Prøv også nogle af mine andre opskrifter; Gulerodskage med ostecreme // Kanelsnegle som oldemor lavede dem // Chocolate chip cookies

Brownien er lige til, og smager helt fantastisk! Det er bare med at kaste sig ud i det – og hvis du er vild med Oreos og skumfidus, så er det jo endnu bedre! Det giver altså noget helt andet, end den klassiske gør, og smager lige lidt ekstra syndigt. Jeg skruede også lige lidt ned for sukkeret, eftersom der også kom Oreos i. Jeg synes i hvert fald, at resultatet blev helt vildt godt!
Denne kage ville også gøre sig godt, med et stykke vaniljeis til, eller i hvert fald et glas mælk! Det elsker jeg i hvert fald.

Ca. 10 gode stykker – god bagelyst! 

Opskrift

  • 2 spsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g smør
  • 100 g mørk chokolade (over 60%)
  • 220 g sukker
  • 1/2 tsk vanilje
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • 10 oreos
  • 7 skumfiduser

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft
  • Smelt chokolade, smør sammen i en god gryde – når det er smeltet, tilsæt halvdelen af sukkeret og rør rundt
  • Lad det køle af
  • Resten af sukkeret piskes godt op sammen med æggene, vanilje, salt, kakao
  • Rør mel i
  • Når chokolade/smør/sukker blandingen er kølet lidt af, hældes det i en tynd stråle, i resten af dejen, mens der røres. Pisk derefter det hele godt igennem
  • Hæld halvdelen af dejen i et beklædt fad, top med stykker af oreo og hele skumfider (almindelig størrelse), og top med resten af kagen. Hvis du smider nogle skumfiduser øverst, så vær opmærksom på, at det skal være dem til grill. Ellers bliver de brændte
  • Giv kagen omkring 25-30 minutter. Den skal stadig være klistret, når den kommer ud. Brug en kniv til at tjekke! Den får også lidt eftervarme, så lad den endelig komme ud, når der stadig er dej på kniven. Og omvendt, hvis den måske har fået for meget, så tag den ud af sit fad
  • Husk at slik skålen ren… Det er det bedste ved at bare jo!

Selv tak!! 😉 

Læs også

4 Kommentarer

  • Svar
    Rebekka
    20. juli 2018 at 7:03

    Jeg er i gang med at prøve kagen af og har desværre kun oreo med dobbelt fyld, men tænker det går. Jeg vil lige høre hvilken størrelse fad du bruger?

    • Svar
      Camille Maja
      20. juli 2018 at 8:23

      Hej Rebekka, håber du fik løst det! Jeg brugte en form på ca 18×26 🙂

      • Svar
        Rebekka
        20. juli 2018 at 8:38

        Ja det gjorde jeg – havde en 20×20, så den skulle have lidt længere bagetid. Den er til nogle venner i morgen aften, men måtte lige få en smagsprøve, den er rigtig god! 🙂

        • Svar
          Camille Maja
          20. juli 2018 at 10:32

          Skønt! Det er jeg glad for at høre! 🙂 God weekend til dig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.