Julefrokost med Cofoco - slip for stress og jag, og bestil den udefra

Julefrokost med Cofoco

IMG_1882Sponsoreret indlæg.

Endelig tid til julefrokost og jeg har været så heldig, at kunne dele min oplevelse fra Cofocos udgave, på en lækker julemenu.
Sidste måned lavede jeg jo en italiensk spiseguide, hvor Cofoco også var med – derfor har vi lavet dette samarbejde, hvor jeg vil dele min mening, om hele menuen. Jeg elsker selv at komme at spise på deres restauranter, så jeg har virkelig glædet mig til at prøve deres julemenu.

Hvert år holder jeg julefrokost med dem der står mig nært. Det er både med familien og venner, og sidste år stod jeg for menuen, da nogle veninder kom forbi. Det var så fedt at stå for det hele selv, men jeg havde også mere tid til det der.
I år er tiden mere knap, og jeg synes at Cofocos pris på 245 pr. person, er så fin. Menuen er super klassisk, og der mangler bestemt ikke noget. Du kan læse menuen herunder:

MENUEN

Koldrøget islandsk laks – med æggestand og fennikeltoppe

Gammeldags modnede sild – med rødløg og kapersbær

Æggesalat – med fintsnittet purløg, karry og karse

Hjemmerørt hønsesalat – med mayonnaise, sennep, soltørrede tomater, ristede svampe, cornichoner, sprødt kyllingeskind og kørvel

Cofoco juleleverpostej af frilandsgris – med sprød bacon røget over bøgeflis og syltede rødbeder

Cofoco medister af frilandsgris – med grov sennep

Sprødstegt andeconfit – med syltet rødkål, stegte æbler og svesker i andefedt og rosmarin

Grønkålssalat- med granatæble, vinaigrette med æbleedike og honning og let ristede valnødder

Klassisk risalamande – med vanilje, mandler og kirsebærsauce

Brød & Smør – Hjemmebagt brød og rugbrød samt saltet smør fra Arla Unika

Praktisk: 245 kr. pr. kurvert og gratis levering på over 10 kurverter (Sjælland).

Min ærlige mening

Jeg havde inviteret mine gæster til klokken 13, og leveringen kom en time før, så man kunne nå at gøre det hele klar. Alt maden var pakken ind i solid emballage, hvor det varme kunne varmes i hvad det kom i. Der er ikke noget værre end hvis emballagen er brudt, maden er i stykker, eller noget helt tredje. Leveringen foregik som den skulle.

Med hensyn til selve menuen, så var vi alle rigtig godt tilfredse. Det var en meget klassisk julefrokost, hvor der var det der skulle være. Det var super lækkert, at Cofoco også havde tænkt på urter til maden, så den både smagte godt, men også så flot ud. Det er jo noget, der betyder meget for mig.

Når du har pakket alt ud, finder du også en folder. Der står alt om selve maden, men også hvor længe du lige skal varme den i ovnen. Det eneste der ikke stod på var baconen. Den smed vi altså bare ovenpå leverpostejen, som også skulle varmes, intet problem.
De har virkelig gjort meget ud af deres lille folder, og det er altid dejligt at se, at nogle går op i hvad de laver. Der står både hvilket udstyr du skal bruge, hvor mange grader tingene skal have og hvor længe det skal være i ovnen. Jeg elsker også, at de lige har tilføjet: “hæld sildene i en fin skål og pynt med……”. Det er vigtigt, at det er en fin skål!

Når alt er varmet op og kommet i fine skåle, som de selv nævner, er det endelig tid til at spise!
Jeg har ærlig talt intet negativt at sige, men blot nogle kommentarer til de forskellige ting. Vi kan jo starte fra en ende af.

Koldrøget islandsk laks

Her fik man æggestand til, og ingen af mine gæster tog noget af det. Det er jo traditionelt, men vi ville hellere have lidt friskt på laksen. Der kom derfor lidt creme fraiche på i stedet. Jeg syntes helt sikkert, at det ville have passet bedre til, men en let dressing/creme, i stedet for en æggestand.
Æggestand er lavet af sammenpisket æg og mælk (el. fløde), der er bagt i vandbad i ovn indtil æggemassen er stivnet. Det sagde i hvert fald ikke mig noget særligt – nogle er sikkert vild med det.

Gammeldags modnede sild & æggesalat

Sild er jo sild, og der er ikke så meget at sige om selve silden. Det smagte dejligt, og det gav lige lidt ekstra, med lidt syltede løg & kapers til, som kom med. Desuden brugte vi æggesalaten ovenpå silden. Det smagte som det skulle, og der var rigeligt med æg i salaten. Det er så dejligt, at når man får sådan nogle æggesalater, at de rent faktisk smager af æg. Det er altså ikke alle der husker, at det ikke kun skal smage af mayonnaise.

Hjemmerørt hønsesalat

Det har var min absolut favorit, og jeg er helt ked af, at der ikke var rester tilbage af den…
Det er ofte sådan, at en hønsesalat man får udefra, er alt for mayonnaise-agtig. Det var den her slet ikke. Den smagte af utrolig meget med saftigt kød. Jeg var også helt vild med det salte skind, som man fik med til topping. Jeg er virkelig en toppings-elsker, og der manglede bestemt ikke noget her! Mums det var godt.

Leverpostej af frilandsgris

Jeg spiser ikke lun leverpostej, så her kan jeg desværre ikke komme med min egen mening. Men det blev spist op! Folk kunne rigtig godt lide det, og sagde det smagte utrolig lækkert. Dertil fik vi også bacon og syltede beder, og det spiste jeg lidt af. Man går bare aldrig galt i byen med lidt syltede ingredienser. Eller bacon…

Medister af frilandsgris

Endnu en klassiker på menuen. Man kunne smage, at medisteren var af god kvalitet, og derudover var det en passede størrelse. Der var 1 lille pølle til hver + lidt sennep til, hvilket passede helt fint.

Sprødstegt andeconfit & grønkålssalat

Virkelig lækker og saftig and! Dertil var der lune svesker og æbler, som virkelig gav en god smag til kødet. Derudover fik vi også en salat til, som passede rigtig godt til.
En julefrokost er altid så tung, men det gav virkelig en dejligt og friskt pust til menuen, med sådan en salat. Til salaten fik man en syrlig vinaigrette til, som igen passede rigtig godt til.
Super gode sammensætninger, og jeg elsker andeconfit, så jeg var rigtig glad. Det er også lækkert, at få noget andet end flæskesteg, som ofte er til julefrokosten. Det gjorde det bare lidt mere luksus.

Brød og smør

Så kommer vi til brødet, som også har en stor rolle til en julefrokost. Der er ikke noget værre, end et tørt og kedeligt brød. Cofocos brød var helt i den anden ende! Det var SÅ lækkert og begge brød var helt friske. Det kunne man både se og smage. Dertil fik vi saltet smør fra Arla Unika, som virkelig producere nogle klasseprodukter. Der er ikke en finger at sætte.
Begge brød var fulde af smag, og havde en sprød skorpe og var blød indeni. Det var virkelig helt perfekt. Jeg glæder mig allerede til den skive brød, som jeg skal have lige om lidt….

Risalamande med kirsebærsauce

Da jeg først så mængden af både risalamande, samt kirsebærsaucen, blev jeg lidt skeptisk. Det var der dog ingen grund til. Der var rigeligt mad, og det smagte så godt. Alle laver en risalamande forskelligt, så jeg var rigtig spændt på deres version.
Den var virkelig god. Ikke for meget flødeskum, god mængde vanilje, og dejligt med nogle mandelstykker man kunne smage. Jeg ville dog undlade så mange mandelsplitter i, da jeg hele tiden jeg troede jeg havde fået mandlen. Jeg fik den desværre ikke! Men smagen var virkelig god, og det samme med kirsebærsaucen, som smagte hjemmelavet.

Alt i alt

En helt fantastisk og klassisk menu. Der var rigeligt med mad (har endda rester tilbage), og det smagte rigtig dejligt. Selvom det var leveret mad, så gjorde de virkelig deres for, at det skulle se hjemmelavet ud, og også smage hjemmelavet.
Det blev ikke leveret i portioner, men i større mængder, så man helt selv kunne bestemme. Derudover gav det lige prikken over i’et, at der var urter med, i deres egen pose.
Vi var alle utrolig tilfredse. Udover at det kun koster 245 kr./person, så kan man kun være tilfreds, med den service og mad der blev leveret. Der var noget for alle, og det eneste du skal sørge for, er lidt drikkelse & en mandelgave. Glem for guds skyld ikke en gave til den heldige mandelfinder!

Jeg kan kun rose og anbefale cofocos julefrokost. Rigtig god julefrokostsæson til jer, og god søndag aften. Du kan bestille din julefrokost her.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.