Opskrift: Lækre grovboller med vesterhavsost fra Thise

Grovboller med vesterhavsost

IMG_6429

Har du nogensinde prøvet at bage dine egne grovboller med ost? Det kan klart anbefales! Du kan bruge bollerne til morgenbordet, og derudover er de perfekt som tilbehør til aftensmaden – eventuelt til en suppe.

Jeg har netop fået lidt lækker Vesterhavsost hjem fra Thise. Osten er så cremet og lækker, så jeg tænkte, at man kunne smide osten i nogle grovboller. Resultatet blev super godt, og bollen fik lidt kant.

Som i nok ved, så kan jeg godt lide at eksperimentere lidt med maden, så derfor blev disse boller også testet af. Der er jo lidt flere kcal i, end en almindelig grovbolle – men det hele skal heller ikke gå op i kalorier!
Jeg har selv en varieret livsstil, hvor jeg netop har plads med ting som disse. Det er op til en selv, om man vil putte ost i – bollerne smager også godt uden.

Læs også: Kernespeltboller 

Opskriften er mega nem og en røremaskine gør klart livet endnu nemmere! Jeg fik min for nogle år siden i gave, og har været SÅ glad for den. Den gør bare det hele lidt nemmere med bagning, og alt det den ellers kan.

Jeg fik 19 boller ud af denne opskrift.

Alt min mel er fra Finax, og er sponsoreret.

Opskrift

 • 1 pk gær
 • 6 dl lunt vand
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl valgfri gryn (jeg brugte rugflager)
 • 1 tsk salt
 • 150 g vesterhavsost fra Thise
 • 50 g parmesan
 • 7 dl sigtet speltmel
 • 6 dl hvedemel

Fremgangsmåde

 • Start med at blande 6 dl lunkent vand med dit gær
 • Smid alt undtagen mel i
 • Rør lidt mel i af gangen og ælt dejen
 • Lad den hæve i en times tid og tænd din ovn på 200 grader, varmeluft, ca. 15 minutter før dine boller har hævet færdigt
 • Form din boller i den ønskede størrelse. Jeg bagte mine boller i 20 minutter
 • Et lille tip: brug en skål med koldt vand til hænderne, når du former bollerne. Så bliver det meget nemmere at arbejde med

God fornøjelse! ?
Husk du altid er velkommen til at kontakte mig, vedrørende et forløb. Du kan læse mere her.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.