Opskrift: Dadelslik med overstrukket mørk chokolade

Dadelslik med overtrukket chokolade

IMG_6120

Mangler du en ekstra lille sød snack til juletiden, så er der her en nem opskrift klar til dig!
Jeg lavede disse i tirsdags, og mums de blev gode!! Hvis du ikke har tid til at lave noget i køkkenet inden jul, så gem da opskriften – de kan nemlig sagtens nydes efter.

Jeg er slet ikke i julestemning endnu, og kommer det nok ikke rigtigt i år. Jeg skal holde jul med min tante, onkel og fætter i år og må da indrømme, at jeg kommer til at savne mine forældre og søskende. Min far bor i udlandet og min mor er lige flyttet til langeland, så jeg bliver i københavn – men jeg er sikker på, at det bliver super hyggeligt og glæder mig mget til at fejre julen med dem!

Jeg håber i får en fantastisk jul og nyder den, med dem i holder af!

Der blev 14 stykker ud af denne opskrift:

Opskrift

  • 160 gram dadler – ca. 14 dadler uden sten
  • 1 spsk smør/mandelsmør
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1.5 spsk varmt vand
  • Et nip salt
  • 2.5 spsk mel (evt. kokosfibermel/mandelmel)
  • 100 g mørk chokolade (mindst 60%)
  • 1 tsk peanutbutter
  • Havsalt til topping

Fremgangsmåde

  • Tilføj dadler, smør/mandelsmør, vanilje, salt, peanutbutter og varmt vand i en food processor/minihakker
  • Blend til det er helt smooth, tilsæt mel og blend igen
  • Massen skal i fryseren, så find et fad som passer. Dæk det til med bagepapir og smør massen ud i ca. 0.5-1 cm tykkelse PÅ bagepapiret
  • Dæk det til og frys i 1.5-2 timer. Jeg glemte faktisk mit i fryseren til dagen efter, og det tog det ikke skade af. Det smeltede stadig hurtigt, ligeså snart det kom ud
  • VIGTIGT! Smelt din chokolade og vær helt klar med alt, inden du tager massen ud af fryseren, og vender dem i chokolade. Jeg var ikke hurtig nok, og så blev jeg altså ekstra smurt ind i chokolade. Det er ikke det værste der kunne ske, men det ville ha’ været smartere at være helt klar!
  • Skær dem ud i den ønskede størrelse og vend dem i chokolade – jeg kunne sagtens skære mine ud med det samme, efter de havde været en tur i fryseren. Det gjorde det kun nemmere
  • Drys med havsalt og smid dem i køleren til servering
  • Velbekommen!

 

 

 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.