Luftige pitabrød

IMG_2940

For første gang i mit liv, prøvede jeg at lave hjemmelavet pitabrød. Det gik heldigvis så godt, at jeg vil dele opskriften med jer.
Efter min mening, handler det rigtig meget om at vælge den rigtig type mel. Jeg bruge faktisk 3 forskellige: Hvede, fuldkorn speltmel og typo 00 mel (jeg købte denne).
Det vigtigste er at finde en type mel, som bliver brugt i det italienske køkken. Der ville jeg anbefale durum, grahams eller typo 00 mel. Det giver et helt andet udtryk til brødet. Derudover synes jeg det er lækkert med lidt fuldkornsmel i også. Dog altid mest hvede, da de ellers ville blive for bastante.

Mangler du en lækker hummus til dit pitabrød? Prøv eventuelt denne 

Da jeg lavede denne portion i første omgang, så lavede jeg mine brød alt for store, og også lidt for tykke. De kunne sagtens have været bare lidt tyndere – men ikke meget. I første omgang lavede jeg kun 8 brød, ud af denne dej. Men jeg ville sige, at der snildt kan laves 10, og måske endda flere.

Opskriften er til 10 pitabrød:

Opskrift

  • 3 dl lunken vand
  • 30 g gær
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g fuldkorns speltmel
  • 100 g typo 00 mel
  • 400 g hvedemel (i alt 600 g mel)
  • Sjat olie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Opløs din gær i vandet og tilføj derefter din yoghurt/creme fraiche. Rør godt rundt
  • Hvis du har en røremaskine, er det klart en fordel
  • Bland de forskellige meltyper i en ny skål, og hæld det hele ned i vandet
  • Tilføj en sjat olie (ca. 1 spsk)
  • Dejen skal være glat og smidig og stadig lidt klistret. Hvis der skal mere mel i, så brug hvede – tilføj lidt af gangen. Dejen skal lige kunne slippe skålen
  • Ælt dejen i 10 minutters tid og sæt den derefter til hævning, med et klæde over, i 1 time
  • Form 10 lige store flade brød. Der burde kunne være 5 pr. bageplade
  • Lad dem efterhæve, med et klæde over, i 20-30 minutter
  • Tænd din ovn på 220 grader, varmeluft
  • Giv dem 10 minutter, midt i ovnen
  • Server med ønsket tilbehør

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.