Kyllingegryde med tomat og basilikum

FullSizeRender

Igår fik min gode veninde og jeg denne lækre og billige ret til aften! Vi var sjovt nok 2 til denne ret, men er sikker på man godt kunne være 3, da vi spiste lidt ekstra!

Beklager på forhånd for de lidt slørede billeder. Min kamera var gået ud.

Jeg brugte halvdelen af en cremefine flaske. Men du kan sagtens bruge den hele og så tilføj evt. mere spinat og så er opskriften i hvert fald til 3 personer.

Opskrift

  • 400 g kylling
  • 10 blommetomater (passer med en pakke fra Netto)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 håndfuld frisk spinat
  • Et bundt basilikum (her brugte jeg halvdelen af en lille plante)
  • Saften fra 1 lime
  • 125 ml Cremefine 7%, eller madlavningsfløde
  • 1 lille glas vand
  • Salt & peber
  • Evt paprika
  • Ris (følg vejledningen bag på posen)

Fremgangsmåde

  • Snit din kylling i små stykker med lidt salt og peber på. Steg dem derefter helt færdig, hvor du snitter resten af dit grønt mens kyllingen steger
  • Snit dine tomater i små stykker, din basilikum skal plukkes for blade, vask din spinat, og pres/snit dine hvidløg og stil det hele til side, hver for sig
  • Når kyllingen er færdig stiller du den til side og smider noget olie på en ny og gerne høj pande
  • Når panden er varm, smider du dine tomater på, som skal være helt bløde og smattede før du hælder din cremefine/madlavningsfløde udover
  • Tilføj spinat, limesaft, vand og hvidløg og rør rundt
  • Kog dit vand til risene og smid dem i, når vandet koger (igen, følg vejledningen på posen)
  • Lad blandingen koge lidt op og derefter simre
  • Når den har stået lidt, tilsætter du kyllingen. Her kan du selv vurdere om du vil have den mere smattet. Tilfør her mere vand eller cremefine/madlavningsfløde. Og krydr herefter som du ønsker. Jeg brugte kun lidt salt og peber, da det hele smagte af så meget og der også kommer basilikum i
  • 5 minutter før servering; tilsæt basilikum og rør rundt
  • Server!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.