Kernespeltboller til morgenbordet

img_5847

Jeg har idag bagt de lækreste kernespeltboller, sammen med en god veninde. Hun er ligeså madglad som jeg selv er, og havde længe glædet mig til vores bageaftale! De små glæder 😉

Opskriften er super nem og en røremaskine gør klart livet nemmere! Jeg fik min for nogle år siden i gave og har været SÅ glad for den. Den gør bare livet lidt nemmere med bagning og alt det den ellers kan.

Vi bagte bollerne på 220 grader, almindelig ovn (ikke varmeluft) – der blev ca. 20 stk. Derudover lavede vi dem lidt store, så de også kan bruges til frokostboller/sandwich.

img_5841

Opskrift

  • 1 pk gær
  • 6 dl vand
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl valgfri gryn (jeg brugte rugflager)
  • 4 små revede gulerødder
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 7 dl sigtet speltmel fra Finax
  • 7 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Start med at blande 6 dl lunkent vand og bland med dit gær
  • Smid alt undtagen mel i
  • Rør lidt mel i af gangen og ælt dejen
  • Lad den hæve i en times tid og tænd din ovn på 220 grader
  • Form din boller i den ønskede størrelse. Jeg bagte dem i 20 minutter og så en plade af gangen. Når det ikke er varmeluft, så kan du enten bage en af gangen, eller bytte om på pladerne undervejs
  • Et lille tip: brug en skål med koldt vand til hænderne, når du former bollerne. Så bliver det meget nemmere at arbejde med

God fornøjelse! 🙂
Husk du altid er velkommen til at kontakte mig, vedrørende et forløb. Du kan læse mere her.

Sponsoreret indlæg. 

img_5844

 

img_5840

Læs også

2 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.