Grønne falafler i hjemmelavet pitabrød

IMG_2975

Falafler er et sikkert hit, hos rigtig mange af jer, og det er også en favorit hos familier. Du kan lave dem på mange forskellige måder, og med mange forskellige smage.
Jeg har både smagt nogle med rødbede, gulerod og græskar – alle sammen helt fantastiske. Jeg er især vild med versionen med græskar. De er nemlig søde, men samtidig krydrede.

Denne version er helt klassisk, dog med smæk på persillen. Jeg tilføjede nemlig et helt bundt, til denne opskrift. Du kan sagtens tilføje mindre, men det smagte helt fantastisk. Så hvis du er glad for persille, så bare i med det.

Udover en opskrift på falafler, finder du også en opskrift på de lækreste og luftige pitabrød lige her. Og hvis du mangler en hummus, som passer perfekt til falafler, så klikker du bare lige her.

Prøv også at tilføj semidried tomater i dit pitabrød – opskriften finder du lige her. 

I forhold til tilberedningen af falafler, så er den originale metode jo i frituren. Jeg prøver lidt at undgå for meget fedtstof, og bagte dem derfor i ovnen. Det er selvfølgelig noget andet, når de er friteret – men smagen var stadig lækker, efter en tur i ovnen. Og de kan også sagtens bages sprøde. Prøv dig frem!

Med hensyn til kikærter skal du huske, at de tørre skal stå i blød i mange timer. Derfor køber jeg altid dem på dåse, som er klar til brug med det samme.

Jeg fik 14 falafler ud af denne opskrift:

Opskrift

  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 1 bundt persille, skyllet og hakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 tsk salt
  • Lidt peber
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 æg
  • 6 spsk hvedemel el. rasp
  • Drys evt. med sesam, efter falaflerne er rullet

Fremgangsmåde

  • Start med at hæld vandet fra kikærterne og skyl dem igennem
  • Bland dine kikærter med persille, hakket løg, salt, peber, spidskommen, paprika og stødt koriander
  • Brug en foodprocesser eller en stavblender. Jeg synes her det var nemmest med en stavblender
  • Når du har blendet det hele, tilføjer du et æg og lidt hvedemel af gangen. Rør rundt
  • Du skal ca. bruge en stor spsk., pr. falafel
  • Rul nogle små kugler/boller, og kom på en beklædt bageplade. Jeg brugte 2 spsk’er, til at forme mine falafler
  • Pensl falaflerne med lidt olie, og giv dem ca. 20/25 minutter, midt i ovnen (200 grader, varmeluft). Vend dem undervejs
  • Server sammen med hummus og hjemmelavet pitabrød.
  • Velbekomme!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.