Grød til morgenmad – 4 favoritter

image1

Jeg har her samlet 4 af mine opskrifter på grød, som jeg særligt godt kan lide til morgenmad! Grød er virkelig lækkert til morgenmad (og de andre måltider faktisk), da det giver en lang og god mæthedsfornemmelse.

Her er 4 af mine favoritter – alle opskrifter er til 1 person:

 

Grød med æble:IMG_0481

Opskrift: 

  • 1.5 dl havregryn (kommer an på din sult)
  • Vand/mælk der dækker dine gryn
  • 1 Spsk hørfrø
  • 1 æble
  • 1 tsk Kanel
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • Evt mørk chokolade til topping

Fremgangsmåde: 

  • Smid alle ingredienser i en lille gryde og gem lidt af dit æble til topping
  • Kog op og rør rundt undervejs
  • Server med lidt æble på toppen, lidt kanel og mørk chokolade hvis du har 😉

 

Grød goes pink:

pink grød

Opskrift:

  • 25-40 gram havregryn
  • 1 spsk hørfrø (kan undlades)
  • Nip salt
  • 1/2 tsk vaniliepulver
  • 1 håndfuld bær af eget ønske – jeg brugte dem der hedder “bærsymfoni”
  • Vand – som lige dækker grynene

Fremgangsmåde:

  • Tag dine bær ned i en varm kaserolle og lad dem stå til de er tøet op
  • Drys lidt vaniliepulver udover dine bær
  • Tilsæt dine gryn/korn og dæk med vand
  • Tilsæt salt og rør
  • Lad grøden koge op og tag af varmen når den har den rette konsistens
  • Enjoy!!

Du kan pynte din grød med alt hvad du ønsker! Jeg har her tilsat lidt kokosflager og mandler. Super lækkert! 🙂

 

Bagt grød med banan:

bagt grød

Opskrift:

  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk chiafrø u. top
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniliesukker
  • 1 banan + 1/2 til topping
  • 1/4 dl cashew nødder (ca 10 stk) til topping
  • 1.5 dl mælk
  • nip salt

Fremgangsmåde:

  • Stil ovnen på 180 grader, varmeluft
  • Mos den ene banan i en skål og bland sammen med resten af ingredienserne, undtagen cashew og den halve banan
  • Hæld din masse ned i et ovnfast fad/pande og giv din grød 20-25 minutter, når ovnen er varm. Min fik 20 min og grøden er færdig, når den er fast.
  • Spis og velbekommen!

 

Chiagrød: chiagrød

Opskrift: 

  • 1 dl havregryn
  • 1/4 dl chiafrø
  • 1/4 dl hørfrø
  • 2.5 dl vand
  • 2 tsk kanel
  • 1 æggevide

Fremgangmåde:

  • Sæt alle frø og gryn i køleskabet med 2.5 dl vand aftenen før
  • Dagen efter blandet det med de resterende ingredienser og varm op
  • Rør skyr op med lidt vaniljepulver og tilsæt det som topping til grøden
  • Top med bær, frugt og drys evt. med kanel

 

God fornøjelse! 🙂

Camillemaja


Læs også

2 Kommentarer

  • Svar
    Mia Nielsen
    11. marts 2016 at 10:03

    Heej.
    Jeg bliver simpelthen nødt til at skrive til dig at du har reddet min morgenmad til ikke at falde tilbage i gamle usunde vaner. Plejer at spise alm. Havregrød med lidt kanel, og var simpelthen kørt død i det ?
    Men har nu prøvet din opskrift på “grød goes pink”. Mmmmmh ? I love it !! Tusind Tak for en skøn og nem morgenmad ?

    • Svar
      Camillemaja
      12. marts 2016 at 0:09

      Sikke en dejlig besked! Tusind tak Mia! Det er dejligt at høre 🙂
      Hvis du er generelt er glad for grød, så skulle du prøve den bagte grød. Jeg var nemlig selv kørt tør i havregrød, men det er bare om at bruge fantasien! 🙂
      God weekend!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.