Bagt blomkål – det perfekte tilbehør

IMG_2223

Bagt blomkål er ikke noget jeg plejer at lave, men det er da en fejl. Jeg lavede det her til formiddag, og det er da alt for lækkert. Udover at blomkålen smager godt, så er den også fyldt med kostfibre. Den er derfor det perfekte tilbehør, da den giver lidt på sundhedskontoen, samt giver en god mæthedsfornemmelse.

Når du bager blomkålen, får den en lidt karamelliseret smag, og jeg tror det ville passe bedst, til enten fisk eller rødt kød. Derudover så er jeg sikker på, at det ville være noget børnene ville kunne lide, pga. den søde smag.

Har du brug for kostændringer i 2018, og søger du noget der er holdbart? Så læs mere her.

Jeg fandt inspiration til denne opskrift, i den nye kogebog “Grøn mad” “fra Claus Meyer, som nok er den bedste kogebog jeg har. Der står utrolig mange kogebøger på hylden, men den her ligger faktisk fremme, som den eneste, på skrivebordet. Jeg kigger rigtig meget i den, og finder ny inspiration til madlavningen. Eftersom titlen hedder “Grøn mad”, kan i nok regne ud, at det kun er vegetariske retter. Jeg tænker at lave en anmeldelse på den snart, da den næsten er for god, til at lade vær!

Nok om det, og tilbage til det bagte blomkål. Jeg ville anbefale at bruge et kvart, til et halvt blomkål pr. person. Blomkålen mætter utrolig meget, men det kommer selvfølgelig også an på ens appetit

Opskrift

  • 1 blomkål
  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • 4 spsk. creme fraiche 5%
  • 4 spsk. mælk
  • 1 spsk. æblecider eddike/anden form for eddike
  • Frisk timian
  • Grønt pesto
  • Evt. nødder & parmesan

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde din ovn på 230 grader, varmeluft
  • Skyl og skær dit blomkål midt over. Fjern eventuelle blade, som sidder på stilken
  • Gnid dit blomkål i lidt olie, og drys med salt og peber
  • Giv blomkålen ca. 40 minutter, midt i ovnen. Vend den undervejs
  • Mens din blomkål bliver tilberedt, kan du lave din dressing
  • Bland creme fraiche, mælk, eddike, salt & peber
  • Server dit bagte blomkål med dressing, lidt pesto og frisk timian
  • Riv eventuelt noget parmesan, og drys med lidt nødder

Velbekomme

 

 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.