Auberginesalat med bønner, tomat og balsamico

IMG_9874

Mangler du inspiration til tilbehøret til aftensmaden, så er denne auberginesalat perfekt! Den er super nem at lave, og smager helt fantastisk.

Jeg lavede denne salat til et stykke bagt torsk, men jeg er sikker på, at de også ville smage godt til kylling og andet kød.

Måske var det en idé til weekenden? Rigtig god fornøjelse.

Opskriften er til 1 person: 

Opskrift

  • ½ aubergine i skiver
  • 5 cherrytomater
  • 1 håndfuld edamame bønner
  • Grønne bønner (jeg brugte ca. 10 stk.)
  • 5 spsk. balsamico
  • 1 lille/½ fed hvidløg
  • 8-10 blade basilikum (frisk)
  • 1 tsk. citronsaft
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skær auberginen i skiver, ned i en si og dæk dem med salt time ? lad dem stå og suge i en halv time
  • Mens du venter, kan du skære dine cherrytomater i halve, og gøre bønner og edamame klar (lad dem stå i 3 minutter med kogende vand over, og hæld derefter vandet fra)
  • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Lav en blanding af: hakket basilikum, balsamico, salt, peber og hvidløg og rør det sammen i en lille skål
  • Vend dit grønt i blandingen
  • Skyld auberginen og kom den på en bageplade med lidt olie og salt over – giv dem ca. 25 minutter, eller til de er gyldne
  • Anret din salat som ønsket, og evt. lidt basilikum på toppen
  • Servere med et stykke kød/fisk

Velbekomme

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.