Nem kartoffelsalat - og fokus på mindre madspild

Rødbedetærte med grønt & gedeost

Jeg tror aldrig at jeg bliver træt af en god tærte, og rødbedetærte er faktisk noget nyt jeg er begyndt på. Jeg elsker det især, fordi det er en mega god måde at tømme sit køleskab på.
Jeg har før lavet en rødbedetærte, som du kan finde lige her, men den var ikke som denne. Denne tærte er med rødbede, bladbede & gedeost. Jeg plejer normalt at bruge spinat, men jeg havde noget bladbede liggende fra Eat GRIM, som skulle bruges.

Hvad er Eat GRIM?

Jeg har netop testet Eat GRIM, som leverer grøntsager til din hoveddør. Det er dog ikke “bare” grøntsager – det er grøntsager, som bliver kasseret i landbruget. De bliver kasseret fordi de enten er blevet overproduceret, har en forkert form/størrelse, eller fordi de har en “fejl”. Jeg kontaktede selv Eat GRIM, da jeg synes det er et helt fantastisk projekt de har startet for at mindste madspild. Derudover er det noget jeg selv går meget op i, og ville derfor hjælpe med at sprede budskabet.

Har du selv lyst til at støtte et godt formål, og være med til at mindske madspild? Lige nu kan jeg, i samarbejde med Eat GRIM, give 25% på din første box hos dem. Jeg kan kun stå inde for deres produkter, og giver dem en kæmpe anbefaling herfra! Rabatkode: camillemaja (25% ved køb af første box). Du kan købe 2 forskellig bokse, via deres hjemmeside, lige her.

Opskriften er super nem, og er til 4-5 personer.

Opskrift

Fyldet

  • 2-3 store rødbeder
  • 2 rødløg
  • 4 stilke af bladbede/3 store håndfuld spinat
  • Gedeost & evt. også feta (jeg køber en lille gederulle fra Netto)
  • Frisk timian efter behov
  • Olie

Tærtedej

  • 220 g hvedemel
  • 80 g grahamsmel/groft speltmel/groft hvedemel
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 25 g smør
  • 0.3 dl olie
  • 0.5 dl vand
  • 1 tsk. salt

Æggemassen

  • 3 æg
  • 3 spsk. cremefraiche
  • 30 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Salt & peber

Fremgangsmåde

Fyldet

  • Start med at forbered dit fyld
  • Skær rødbeder og løg i både – her plejer jeg at have rødbederne under 1 cm’s tykkelse, og løgene i kvarte
  • Vend rødbeder & løg i lidt olie og timian og giv det 25 minutter i en varm ovn (200 grader, varmeluft). Vend det gerne undervejs
  • Damp bladbeder/spinat
  • Skær gedeost i skiver

Tærtedej

  • Mens du venter på det i ovnen, kan du lave din tærtedej
  • Bland alle ingredienserne sammen
  • Ælt dejen sammen, og kom den ud på bordet. Kom evt. lidt mel eller olie på dit bord, når du skal rulle dejen ud
  • Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel, og giv den 10 minutter i en varm ovn (200 grader, varmeluft)

Æggemassen

  • Pisk æg, cremefraiche, parmesan, timian, salt & peber sammen
  • Nu skal du samle din tærte!
  • Bland alt dit fyld i tærten (bladbeder/spinat, rødbeder og rødløg)
  • Hæld æggemassen udover dit fyld og kom derefter gedeost på
  • Giv tærten 30 minutter på 200 grader, varmeluft

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem kartoffelsalat - og fokus på mindre madspild