Verdens bedste spinattærte

Jeg lover meget, når jeg siger det her er verdens bedste spinattærte – men det er sandt! Jeg har i hvert fald aldrig lavet en der var bedre, og denne opskrift har fulgt mig ekstremt længe. Det er en tærte min mor har lært mig at lave, og den smager simpelthen så godt. Og hvis man så lige laver en rødbedesalat til, ved siden af, så bliver det ikke bedre.

Hvis du er vild med tærte i det hele taget, så har jeg også nogle andre tærter, du kan kaste dig ud i. Der er f.eks. en tærte med broccoli, en med blomkål, en med rødbede, eller hvad med en med gedeost & karamelliserede løg? Du kan finde alle mine tærter lige her.

Jeg plejer normalt at lave min egen tærtedej, men det er kun når det er en åben tærte. Når jeg laver de lukkede, så køber jeg en færdig butterdej (firkantet form). Det er nu altså lidt nemmere.

Opskriften er til 4 personer

Opskrift

Tærten

  • 700-900 g frossen spinat
  • 2 store løg
  • Feta efter behov
  • Butterdej, firkantet form

Æggemassen

  • 3 spsk. creme fraiche
  • 3 æg
  • 1.5 spsk kartoffelmel/hvedemel/majsmel/maizena
  • Salt & peber

Rødbedesalat

  • 6 store rødbeder
  • Dressing af: 8 spsk creme fraiche, 1 spsk sukker og smagt til med citron, salt & peber. Prøv dig lidt frem (den skal være cremet, sød og syrlig)

Fremgangsmåde

Tærten

  • Start med at tø dine klumper af spinat op i en skål. Hæld gerne koldt vand over et par gange, hvis du har kort tid. Ellers tag det ud om morgenen
  • Træk alt vandet ud af din spinat før du kan bruge det
  • Snit dine løg fint og gør dem klare på panden
  • Skær feta i grove tern
  • Bland: spinat, løg, feta, æggemasse, salt og peber i en skål. Smag gerne til, hvis du ikke har noget imod rå æg. Der skal meget mere salt i, end du tror.
  • Kom fyldet i midten af din tærtedej
  • Skær skrå riller mod dit fyld – se denne video for guide. Det lykkes ikke altid for mig heller, men så nogle gange folder jeg den bare lige ind over! Så længe den kan lukkes tænker jeg! 
  • Pensl din tærte med 1 pisket æg og giv den ca. 30 minutter i en forvarmet ovn (200 grader, varmeluft)
  • Jeg kom lidt sesam på toppen – det er hvad man selv ønsker

Rødbedesalat

  • Skræl og riv alt rødbeden og bland din dressing
  • Vend dressingen rundt i rødbederne inden servering
  • Hvis du synes der er for lidt dressing, så laver du bare lidt mere!

Velbekomme!

Læs også

6 Kommentarer

  • Svar
    Rikke
    3. december 2018 at 19:17

    Mmm.. den ser lækker ud 🙂
    Tror du, at den kan fryses?

    • Svar
      Camille Maja
      4. december 2018 at 10:22

      Hej Rikke,
      Jeg har haft frosset en hel tærte den, for at smide den i ovnen, når den var tøet op igen.
      Det var intet problem, og den smagte ligeså lækkert, som hvis den blev lavet med det samme. Så det kan du sagtens!
      KH Camille

  • Svar
    Mia
    7. december 2019 at 17:24

    Virkelig fantastisk.

    Den laver vi ofte nu ?

    • Svar
      Camille Maja
      7. december 2019 at 19:46

      Hvor dejligt at høre! Det er virkelig også en skøn tærte 🙂
      Tak fordi du læser med!

  • Svar
    Anne larsen
    16. december 2019 at 12:42

    Hej. Kan man fryse tærten, og i så fald er det bedst før eller efter den er bagt? Vh Anne
    Vil prøve den til julefrokost ?

    • Svar
      Camille Maja
      17. december 2019 at 13:54

      Hej Anne, Jeg plejer selv at fryse tærten inden den bages. Derefter kommer den frossen i ovnen – men du kan også gøre det andet er jeg sikker på 🙂 KH Camille

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.