Tærte med broccoli og spinat

Snaskede kanelsnegle – verdens bedste

DSC_1472

De her snegle er absolut de bedste hjemmelavet jeg har smagt til dato. Måske også fordi de vækker lidt minder frem fra barndommen, hvor jeg altid bagte kanelstang med min far. Efter mine forældre blev skilt, flyttede jeg med min mor og hun kunne ikke lave stangen ligeså god, som min kære far. DOG kunne hun lave samme opskrift, bare til små snegle i muffinsforme, og de var mindst ligeså gode!

Jeg fik 18 stk ud af denne opskrift.

DSC_1467

Opskrift

Dej:

  • 50 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 100 g smeltet smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 1 sammenpisket æg
  • 500 gram hvedemel

Remonce:

  • 150 blødt smør
  • 150 sukker
  • 3.5 spsk kanel

Glasur: 

  • Flormelis
  • Kogt vand

Fremgangsmåde

  • Start at blande alle de våde ingredienser i en stor skål (evt i en røremaskine), og tilsæt mel
  • Rør det hele sammen og lad dejen hæve i 30 min.
  • Så skal du lave din remonce/fyld, hvor smørret skal være blødt!
  • Bland tingene med en gaffel (jeg endte med at bruge hænderne også!)
  • Sæt til side og tænd ovnen på 220 varmeluft
  • Når dejen er hævet, rulles den ud med en bagerulle til en stor firkant.
  • Dejen skal være ca. 1/2 cm flad
  • Så skal fyldet på og smørres jævnt ud på hele firkanten
  • Rul din dej sammen som en roulade og skær ud i 1.5-2 cm tykkelse
  • Jeg plejer at bruge muffinsforme til mine, så de bliver lidt høje. Men hvis du ikke gør det, så mas dem lidt flade og 9 stk pr. bageplade
  • Ind i ovnen i 7-10 minutter. Jeg gav mine 7 og de blev PERFEKTE. Dejen var bagt, men stadig lidt blød indeni
  • Glasur af flormelis og kogt vand og først på når de er kølet af!

DSC_1470

God fornøjelse! De kan med fordel fryses ned, dog uden glasuren. Det glemte jeg godt nok, så nu har jeg alle sneglene herhjemme og bare kigger. Men mon ikke der er nogle der vil smage…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med broccoli og spinat