Masterchef 2018 - Mine forberedelser

Påskefrokost – det lækreste pålæg

IMG_0338

Skal du til påskefrokost, og er det dig der står for lidt pålæg? Jeg har det lækreste pålæg til dig lige her!

Rigtig mange af os mødes over påsken, og spiser en lækker frokost. Her står den ofte på en masse sild, fisk, lune retter, hønsesalat, ost, og meget andet!

Jeg synes selv, at påsken er en hyggeligt ting, og indtil for et par år siden, var vi altid hos mine bedsteforældre. De gider ikke holde det mere, da de synes de er blevet for gamle, synes de selv.
I år har jeg så besluttet, at jeg vil holde det hos mig. Ikke fordi jeg egentlig er den med mest plads, men det var mig der havde mest overskud, til at ligge hus til. Dog bliver det et sammenskudsgilde, hvor alle tager lidt med.
Jeg står for laksemoussen i år, som du kan finde en opskrift på længere nede.

I dette indlæg vil du finde inspiration til, hvad du kan komme på rugbrødet. Udover disse opskrifter er der selvfølgelig meget andet, som hører til på et påskebord. Dette er blot lige de opskrifter, som jeg havde på lageret! 🙂

Du vil finde opskrifter på: æggesalat, hønsesalat, tunmousse og laksemousse – rigtig god fornøjelse, og god påske til jer! Alle opskrifter er til 4 personer. 

Æggesalat

Opskrift

  • 5 æg
  • 4 spsk hytteost
  • 2.5 tsk karry
  • 2 spsk mayonaise
  • 1/2 finthakket æble
  • Salt og peber
  • Evt. lidt purløg og tomat på toppen

Fremgangsmåde

  • Start med at kog dine æg. Jeg plejer at smide dem i fra starten og når de koger får de 10-11 minutter. Derefter smider jeg dem i iskoldt vand
  • Når æggene er klar, skal de hakkes i små stykker og i en skål
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør rundt til den ønskede konsistens
  • Du kan sagtens tilføje purløg i selve æggesalaten ? det ville sikkert også være lækkert
  • Server på et stykke rugbrød

Hønsesalat med syltede svampe

Opskrift

  • 250 g kyllingefilet
  • 200 g svampe (syltede eller stegt)
  • 1 pakke bacon
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1.5 dl creme fraiche 5%
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • Evt. asparges
  • Salt & peber

Fremgangsmåde

  • Start med at kog din kylling i lidt saltet vand. Lad kyllingen koge i ca. 20 minutter til kødet er hvidt og mørt (kogetiden afhænger af fileternes størrelse). Tjek eventuelt undervejs om kyllingen er gennemkogt
  • Brug to gafler til at trække kødet ud i mindre stykker og lad det køle af inden anretning.
  • Hak din bacon i stykker og steg den helt sprød
  • Steg eller sylt dine svampe (opskrift her
  • Bland kylling strimler, svampe, mayo, creme fraiche, dijonsennep og krydr med salt og peber
  • Tilføj evt. asparges og frisk persille

Tunmousse

Opskrift

  • 2 dåser tun med vand/olie
  • 2.5 spsk græsk yoghurt/creme fraiche m. lav fedtprocent
  • 1 spsk mayonaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld frisk spinat (kan undlades)
  • 1 rødløg
  • Evt. kapers
  • Salt og peber, smag til

Fremgangsmåde

  • Åben din tun og smid i en stor skål sammen med yoghurt, mayo og citronsaft
  • Snit spinat og rødløg fint og tilsæt
  • Krydr med salt og peber og smag til
  • Tilsæt mere yoghurt/creme fraiche, hvis der er behov for det. Det er en smagssag
  • Server med rugbrød, grønt eller hvad man ellers ønsker sig!
  • Det smager også super lækkert med disse følgende ingredienser; purløg, dild, peberfrugt, kapers, bacon, chili. Igen, kun fantasien der sætter grænser!

Laksemousse

Opskrift

  • 200 g røget laks
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • Dild efter behov (jeg brugte et kvart bundt)
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayo, kan undlades
  • Salt og peber
  • Lidt citronsaft

Fremgangsmåde

  • Hak: løg, porrer, rød peber og dild i meget fine skiver og smid i en skål?
  • Tilføj hakket laks ? den behøver ikke hakkes så fint
  • Tilføj skyr og mayo
  • Smag til med salt, peber og citronsaft
  • Server!

Jeg håber i fik lidt ud af opskrifterne, og velbekomme! Rigtig god fornøjelse ? 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Masterchef 2018 - Mine forberedelser