Salat med tunmousse

IMG_2408

En salat med tunmousse er lidt anderledes, men jeg har smagt noget lignende, da jeg spiste på Social. Jeg var derfor nød til at prøve, med min egen version.
Jeg elsker virkelig tunmousse, og plejer egentlig altid at spise det, sammen med rugbrød. Det blev til en salat denne gang, og det var næsten endnu bedre! Så hvis du er glad for tunmousse, så skal du prøve dig frem med sådan en salat her.

Salaten kan bruges til både frokost og aftensmad. Du kan også lave en ekstra stor portion, så du kan spise den over nogle dage. Derudover så ville et stykke ristet rugbrød med smør, passe helt perfekt til.

Forresten.. Ved du hvad du skal lave i januar måned? Læs 10 idéer her

Denne opskrift er til 2 personer. Hvis du serverer lidt brød til, vil man nok kunne være 3. Mængderne er desuden sådan som jeg ønskede, og du kan gøre det ligesom du vil. Du kan også bruge nogle helt andre grøntsager, end jeg har brugt! Rigtig god fornøjelse 🙂

Opskrift

Salaten

  • Cherrytomater
  • 1 revet rødbede
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 håndfuld spidskål
  • 1 avokado
  • 1/4 agurk
  • 3 Radiser
  • Evt. edamamebønner (det ville passe super godt til!)

Tunmousse

  • 1 håndfuld persille
  • 1 dåse tun
  • Squeeze citron
  • 2 spsk. cremefraiche
  • Evt. syltede rødløg, kan undlades. Erstat evt. med alm. rødløg
  • Salt & peber

Dressing

  • 1 spsk. grøn pesto
  • 1 spsk. æblecidereddike (eller hvidvinseddike)
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Skær tomater i halve, avokado i skiver, snit spidskål og riv din rødbede. Skær din agurk i halvmåner og radiser i tynde skiver. Du skær det egentlig lige præcis, som du bedst kan lide det
  • Hæld vandet/olien fra din tun og bland med creme fraiche, hakket persille, lidt citron, salt, peber og evt. snittede rødløg/syltede løg. Smag til og tilføj mere citron etc.
  • Bland en dressing bestående af lidt pesto (jeg plejer at købe en fra løgismose), eddike, peber og evt. lidt citron. Smag til. Jeg brugte ikke særlige meget dressing til denne portion, da retten ikke behøver særlig meget
  • Server eventuelt med et stykke brød til. Velbekomme!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.