Bagt blomkål - det perfekte tilbehør

Chocolate Chip Cookies – Verdens bedste

IMG_2234

Det er noget af et løfte at sige, at disse chocolate chip cookies, er de bedste. Men jeg mener, når jeg siger, at det er de bedste jeg har bagt. De er sprøde, bløde i midten, fyldt med chokolade, og både saltede og søde. Det blev virkelig en lækker kombination, og jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer!

Jeg ved faktisk ikke om påstanden omkring, at cookies bliver bedre af at stå på køl til dagen efter, er helt sand. Ude i blogland hører man, at de bliver mere smagfulde og sprøde, af at stå på køl. Uanset hvad, så vil jeg dog altid anbefale, at man stiller dem på køl, i en times tid. Det er langt nemmere at arbejde med!

Nu er det jo ved at være weekend, og måske kunne disse komme på programmet, til lidt syndigt. Jeg lover jer de smager helt fantastisk.

Opskriften giver ca. 15 cookies:

Opskrift

  • 100 g sukker
  • 110 g brun farin
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron (kan undlades)
  • 150-200 g chokolade (bland gerne mørk -og mælkechokolade)
  • Evt. en form for nødder, hvis du er til den slags

Fremgangsmåde

  • Start med at smelt din smør
  • Bland sukker, brun farin, salt og smeltet smør i en skål. Pisk godt sammen
  • Tilsæt 1 æg, vanilje og kanel. Pisk igen
  • Bland mel, bagepulver og natron i en seperat skål. Kom det i en si, og drys over din dej
  • Dette tager lige et par minutter, men det gør virkelig en forskel
  • Vend melen i dejen med en dejskraber
  • Hak din chokolade i grove stykker og kom i dejen. Vend chokoladen
  • Stil på køl i 24-48 timer. Du kan også fryse dem ned, og gemme dem til en anden gang

24-48 timer efter:

  • Tænd ovnen på 175 grader, varmeluft
  • Form dem til kugler med en is-ske, og lav ca. 15 kugler (ca. 50 g pr. cookie). Fordel dem med god afstand på bagepladen
  • Tryk dem IKKE flade. De flader helt ud, inde i ovnen
  • Drys evt. med lidt havsalt. Det fremhæver chokoladesmagen
  • Giv dine cookies 13-15 minutter midt i ovnen

Selv tak 😉
Rigtig god fornøjelse og god weekend!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt blomkål - det perfekte tilbehør