Spidskålssalat med laks

Linsesalat med bagte gulerødder

IMG_1401

Linsesalat med bagte gulerødder og løg, sammen med en let og smagfuld dressing. Mums! Det var virkelig en nem og smagfuld ret, som jeg fik bikset sammen sidste uge. Jeg fik den to dage i streg, og den var ligeså god, på anden dagen. Den kan både nydes varm og kold, men helt klart bedst varm.

Jeg er personligt ikke selv vegetar, men det hænder ofte, at jeg ikke får taget kød op, eller at jeg bare ikke har lyst. Jeg laver rigtig tit fyldige salater, hvor jeg blot sørger for at få nok protein, kulhydrat og fedt.
Du skal nemlig sørger for, at få dækket alle dine næringsbehov, i dine måltider. Her er det isæt vigtigt med protein, hvis man som jeg, ikke så tit spiser kød – eller hvis man er vegetar.
Linser er nemlig en rigtig god kilde til både kulhydrat og protein, og derfor super godt for både mætheden og kroppen.

Mangler du inspiration til en sundere livsstil, træning, eller blot et lækkert opskriftshæfte? Så læs mere her!

Opskriften er til 2 personer:

Opskrift

  • 1 dl linser – jeg bruger delikatesselinser fra urtekram
  • 2.5 dl vand m. lidt salt
  • Gulerødder efter behov
  • 1 rødløg
  • Olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika, eller andet krydderi du vil have på dit bagte grønt
  • 1/2 lime
  • Evt. hvidløg
  • Salt & peber
  • Et par håndfulde salat, skyllet
  • Feta
  • 1 forårsløg
  • 1 håndfuld ristede græskarkerner

Dressing:

  • 3-4 spsk. creme fraiche/naturel yoghurt
  • Salt og peber
  • 1/2 lime
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning
  • Evt. lidt vand

Fremgangsmåde

  • Start med at tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
  • Følg ansvisningen på pakket, ift. kogning af dine linser
  • Vend halve/kvarte gulerødder, samt løg, i olie, salt, peber, spidskommen, paprika og en halv lime. Giv dem 25-35 minutter, og vend dem gerne undervejs
  • Mens du venter kan du lave din dressing
  • Rør yoghurt sammen med limesaft, sennep, persille, salt og peber. Top evt. med lidt vand, for en mere flydende dressing. Du kan også bruge lidt presset hvidløg, men jeg synes ikke det behøves
  • Skyl din salat og bland med dine færdige linser
  • Rist dine græskarkerner med høj varme – husk at holde øje med dem
  • Skær din feta og hak lidt forårsløg
  • Anret med de bagte gulerødder og løg ovenpå din salat. Drys med geta, forårsløg og kerner
  • Server med dressing ovenpå/ved siden af

Rigtig god fornøjelse, og velbekomme!

2 kommentarer

  • Helle

    Hej, ser delgt og lækkert ud, men hvordan skal rødløget tilberedes? Ser det både i ingedienserne til opskriften og på billedet men ikke under fremgangsmåde….. pft. Helle

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camillemaja

      Hej Helle, det kan jeg da godt se! Det skal i ovnen sammen med gulerødderne :)! Opskriften er opdateret. God dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spidskålssalat med laks